spanning loslaten met ademwerk

Ademhalingsproblemen kunnen ontstaan uit energetische of emotionele problemen. Met ademwerk zoals mudra’s, acupressuurtechnieken, qi gong oefeningen en ademhalingsoefeningen zoals de verbonden ademhaling verlicht je beiden. Ademtechniekengeven ook ontspanning en energie.


We ademen ons hele leven lang. Als we ons bewust verbinden met onze ademhaling, zijn we direct bij onszelf aanwezig. Niet voor niets is de ademhaling een belangrijk anker in veel meditatietechnieken. 

De ademhaling kan door ervaringen op jonge of oudere leeftijd veranderen. Zo kan je de ademhaling gaan doseren of vastzetten. Veel mensen krijgen last van een verkeerde ademhaling. Het verstoort de celademhaling in ons lichaam (de cel neemt zuurstof en voedingsstoffen minder goed op en scheidt afvalstoffen minder goed uit) en is veelal betrokken bij klachten zoals hyperventilatie, stress, astma, allergieën en chronische vermoeidheid. Ook nek- en schouderklachten kunnen door een verkeerde ademhaling ontstaan.  

Door terug te keren naar een volledige ademhaling nodigen we elk stukje van onszelf uit weer aanwezig te zijn bij wat nu is. Als je lichamelijk niet lekker in je vel zit, dan zorgt een betere ademhalingstechniek voor verlichting van disbalans en ongemak. Ook raakt het dieperliggende oorzaken. Met de bewustwording van je ademhaling kom je in een andere dimensie van zijn en ga je weer stromen.

Ik zet de ademhaling in als een krachtig instrument om je bewustzijn te verruimen en de ballast in je leven los te laten. Tijdens een consult met ademhalingstherapie observeer ik jouw ademhaling, bespreken we je klachten en gaan we aan de slag met ademwerk. Als paramedisch natuurgeneeskundig therapeut kan ik je daarbij 1-op-1 professioneel begeleiden in de veilige omgeving van de praktijk.

Om ruimte te maken voor een diepere ademhaling pas ik therapeutische massagetechnieken toe. Ook ontvang je van mij advies en ademhalingsoefeningen waar nodig. Verder ondersteunen maatwerk mudra’s, acupressuurtechnieken en qi gong-oefeningen de ademhaling.