Methodiek

Ademhalingsproblemen kunnen ontstaan uit energetische of emotionele problemen. Met ademwerk zoals mudra’s, acupressuurtechnieken, qi gong oefeningen en ademhalingsoefeningen verlicht je beiden. 

Waarom is de ademhaling zo belangrijk?

We ademen ons hele leven lang. Als we ons bewust verbinden met onze ademhaling, zijn we direct bij onszelf aanwezig. Niet voor niets is de ademhaling een belangrijk anker in veel meditatietechnieken. De ademhaling kan door ervaringen op jonge of oudere leeftijd veranderen. Zo kan je de ademhaling gaan doseren of vastzetten. Veel mensen krijgen last van een ademhaling uit balans. 

Wat doet de ademhaling met lichaam en geest?

Het verstoort de celademhaling in ons lichaam (de cel neemt zuurstof en voedingsstoffen minder goed op en scheidt afvalstoffen minder goed uit) en is veelal betrokken bij klachten zoals hyperventilatie, emotionele onrust, astma, allergieën en chronische vermoeidheid. Ook spierpijn zoals nek- en schouderklachten kan door een verkeerde ademhaling ontstaan. Ademwerk verlicht ook zwangerschapskwaaltjes als rug- en bekkenpijn en bandenpijn en kan een groot verschil maken tijdens de bevalling.

Breathing in, I calm body and mind. Breathing out, I smile. Dwelling in the present moment I know this is the only moment.

lucht bij ademhalingsoefening

Hoe ondersteunt de ademhaling je gezondheid?

Drie stappen op weg naar meer energie & balans

1. Volledige ademhaling
Door terug te keren naar een volledige ademhaling nodig je elk stukje van jezelf uit weer aanwezig te zijn bij wat nu is.
2. Verlichting disbalans & ongemak
Als je lichamelijk niet lekker in je vel zit, dan zorgt een betere ademhalingstechniek voor verlichting van disbalans en ongemak.​
3. Zijn met wat er is
Ook raakt het dieperliggende oorzaken. Met de bewustwording van je ademhaling kom je in een andere dimensie van zijn en ga je weer stromen.
Hypnobirthing ademhalingsoefeningen

Ademhaling tijdens bevalling​

Bij de Hypnobirthing Pro cursus leer je verschillende ademhalingstechnieken. Je bent daarnaast van harte welkom op de praktijk als je merkt dat je daar blokkeert en een vrije ademhaling tijdens de bevalling wilt bevorderen. Het is immers de ademhaling die direct in verbinding staat met het autonoom zenuwstelsel en dus een groot verschil kan maken tijdens de baring.

Graag ondersteun ik je om lekker in je vel te zitten.