Phone

06-40143722

Email

info@naturalwaves.nl

Opening Hours

Ma - Vr: 9:30 - 17u

Ademhalingsproblemen kunnen ontstaan uit energetische of emotionele problemen. Met ademwerk zoals mudra’s, acupressuurtechnieken, qi gong oefeningen en ademhalingsoefeningen  verlicht je beiden. Ademwerk geeft ook ontspanning en energie en speelt een belangrijke rol tijdens een bevalling. 


We ademen ons hele leven lang. Als we ons bewust verbinden met onze ademhaling, zijn we direct bij onszelf aanwezig. Niet voor niets is de ademhaling een belangrijk anker in veel meditatietechnieken. 

Adem in balans

De ademhaling kan door ervaringen op jonge of oudere leeftijd veranderen. Zo kan je de ademhaling gaan doseren of vastzetten. Veel mensen krijgen last van een ademhaling uit balans. Het verstoort de celademhaling in ons lichaam (de cel neemt zuurstof en voedingsstoffen minder goed op en scheidt afvalstoffen minder goed uit) en is veelal betrokken bij klachten zoals hyperventilatie, emotionele onrust, astma, allergieën en chronische vermoeidheid. Ook spierpijn zoals nek- en schouderklachten kan door een verkeerde ademhaling ontstaan. Daarom ondersteunt een de ademhalingsmethodiek ook zwangerschapskwaaltjes als rug- en bekkenpijn en bandenpijn.

Bewustwording van de ademhaling

Door terug te keren naar een volledige ademhaling nodigen we elk stukje van onszelf uit weer aanwezig te zijn bij wat nu is. Als je lichamelijk niet lekker in je vel zit, dan zorgt een betere ademhalingstechniek voor verlichting van disbalans en ongemak. Ook raakt het dieperliggende oorzaken. Met de bewustwording van je ademhaling kom je in een andere dimensie van zijn en ga je weer stromen.

Ademtechniek zwangerschap

De ademhaling die ik als hypnobirthing docent aan zwangere vrouwen leer is de “Up Breathing”, een ademhalingstechniek waarbij je langer uitademt dan inademt en daardoor goed kan loslaten. Je bent daarnaast van harte welkom op de praktijk als je merkt dat je daar blokkeert en een vrije ademhaling tijdens de bevalling wilt bevorderen. Het is immers de ademhaling die het autonoom zenuwstelsel direct kan beïnvloeden en daarmee direct invloed heeft op jouw rust tijdens de baring.

Boek direct een afspraak via de online agenda. Het is daar niet mogelijk om een afspraak binnen 48 uur te maken. Wil je een last-minute afspraak of staat er geen geschikte tijd bij? Stuur dan een mailtje of bel 06-40143722! Wie weet is er nog een plekje vrij! Je kunt een afspraak tot 48 uur van te voren kosteloos afzeggen of verplaatsen. Daarna breng ik het volle tarief in rekening.