Methodiek

De ademhalingsmethodiek is een complementaire vorm van geneeskunde die gezondheid en genezing bevordert door middel van ademhalingstechnieken. 

Deze werkvorm is integraal onderdeel van consulten voor energie & balans bij Natural Waves.

Wat is ademwerk?

Ademwerk is een complementaire vorm van geneeskunde die gezondheid en genezing bevordert door middel van ademhalingstechnieken. Ademhalingsproblemen kunnen ontstaan uit energetische of emotionele problemen. De behandelaar balanceert de ademhalingspatronen van de cliënt. Terwijl de cliënt diep ademhaalt in een gebalanceerde staat, wordt onrust verlaagd en het mentale welzijn verbeterd. Met technieken zoals mudra’s, acupressuurtechnieken, qi gong oefeningen en ademhalingsoefeningen ontstaat er ruimte om ruimer te ademen en letterlijk en figuurtlijk op adem te komen. De ademmethodiek wordt met succes toegepast bij de behandeling van verschillende aandoeningen, variërend van angst en depressie tot astma en chronische pijn. 

Gezondheidsvoordelen van de ademhalingsmethodiek

Een gebalanceerde ademhaling heeft veel voordelen voor de gezondheid. Het kan helpen om stress en angst te verminderen, de bloedsomloop te verbeteren, de immuniteit en fysieke kracht te verhogen, vermoeidheid en spanning te verminderen, de stemming te verbeteren en zelfs pijn te verminderen. Naast deze fysieke voordelen kan het ook helpen om de mentale helderheid en focus te verbeteren, waardoor de cliënt betere beslissingen kan nemen in zijn persoonlijke en professionele leven.

Waarom is de ademhaling zo belangrijk?

We ademen ons hele leven lang. Als we ons bewust verbinden met onze ademhaling, zijn we direct bij onszelf aanwezig. Niet voor niets is de ademhaling een belangrijk anker in veel meditatietechnieken. De ademhaling kan door ervaringen op jonge of oudere leeftijd veranderen. Zo kan je de ademhaling gaan doseren of vastzetten. Veel mensen krijgen last van een ademhaling uit balans. 

Wat doet de ademhaling met lichaam en geest?

Het verstoort de celademhaling in ons lichaam (de cel neemt zuurstof en voedingsstoffen minder goed op en scheidt afvalstoffen minder goed uit) en is veelal betrokken bij klachten zoals hyperventilatie, emotionele onrust, astma, allergieën en chronische vermoeidheid. Ook spierpijn zoals nek- en schouderklachten kan door een verkeerde ademhaling ontstaan. Ademwerk verlicht ook zwangerschapskwaaltjes als rug- en bekkenpijn en bandenpijn en kan een groot verschil maken tijdens de bevalling.

Wat voor een soort ademhalingsoefeningen zijn er?

Het therapeutisch ademwerk is gebaseerd op verschillende ademhalingsoefeningen die thuis of tijdens een therapiesessie kunnen worden gedaan. De essentiële stappen bij het uitvoeren van de ademhalingsmethodiek zijn ten eerste beginnen met bewust diep en langzaam ademen en ten tweede focussen op je lichaam-geest verbinding tijdens het in- en uitademen. De oefeningen tijdens de sessie en thuis worden afgestemd op jouw balans en zijn op maat. 

Breathing in, I calm body and mind. Breathing out, I smile. Dwelling in the present moment I know this is the only moment.

ademhaling ademwerk ademtherapeut ademcoach ademhalingstherapie

Hoe ondersteunt de ademhaling je gezondheid?

Drie stappen op weg naar meer energie & balans

1. Volledige ademhaling
Door terug te keren naar een volledige ademhaling nodig je elk stukje van jezelf uit weer aanwezig te zijn bij wat nu is.
2. Verlichting disbalans & ongemak
Als je lichamelijk niet lekker in je vel zit, dan zorgt een betere ademhalingstechniek voor verlichting van disbalans en ongemak.​
3. Zijn met wat er is
Ook raakt het dieperliggende oorzaken. Met de bewustwording van je ademhaling kom je in een andere dimensie van zijn en ga je weer stromen.
Hypnobirthing ademhalingsoefeningen

Ademhaling tijdens bevalling​

Bij de Hypnobirthing Pro cursus leer je verschillende ademhalingstechnieken. Je bent daarnaast van harte welkom op de praktijk als je merkt dat je daar blokkeert en een vrije ademhaling tijdens de bevalling wilt bevorderen. Het is immers de ademhaling die direct in verbinding staat met het autonoom zenuwstelsel en dus een groot verschil kan maken tijdens de baring.

Graag ondersteun ik je om lekker in je vel te zitten. Boek nu een balansconsult.