Telefoonnummer

+31 640143722

Email

[email protected]

Openingstijden

9:30 - 17:00

Ademhalingsproblemen kunnen ontstaan uit energetische of emotionele problemen. Met ademwerk zoals mudra’s, acupressuurtechnieken, qi gong oefeningen en ademhalingsoefeningen  verlicht je beiden. Ademwerk geeft ook ontspanning en energie en speelt een belangrijke rol tijdens een bevalling. 


We ademen ons hele leven lang. Als we ons bewust verbinden met onze ademhaling, zijn we direct bij onszelf aanwezig. Niet voor niets is de ademhaling een belangrijk anker in veel meditatietechnieken. 

Adem in balans

De ademhaling kan door ervaringen op jonge of oudere leeftijd veranderen. Zo kan je de ademhaling gaan doseren of vastzetten. Veel mensen krijgen last van een ademhaling uit balans. Het verstoort de celademhaling in ons lichaam (de cel neemt zuurstof en voedingsstoffen minder goed op en scheidt afvalstoffen minder goed uit) en is veelal betrokken bij klachten zoals hyperventilatie, emotionele onrust, astma, allergieën en chronische vermoeidheid. Ook spierpijn zoals nek- en schouderklachten kan door een verkeerde ademhaling ontstaan. Daarom ondersteunt een de ademhalingsmethodiek ook zwangerschapskwaaltjes als rug- en bekkenpijn en bandenpijn.

Bewustwording van de ademhaling

Door terug te keren naar een volledige ademhaling nodigen we elk stukje van onszelf uit weer aanwezig te zijn bij wat nu is. Als je lichamelijk niet lekker in je vel zit, dan zorgt een betere ademhalingstechniek voor verlichting van disbalans en ongemak. Ook raakt het dieperliggende oorzaken. Met de bewustwording van je ademhaling kom je in een andere dimensie van zijn en ga je weer stromen.

Ademtechniek zwangerschap

De ademhaling die ik als hypnobirthing docent aan zwangere vrouwen leer is de “Up Breathing”, een ademhalingstechniek waarbij je langer uitademt dan inademt en daardoor goed kan loslaten. Je bent van harte welkom om een vrije en losse ademhaling tijdens de zwangerschap en bij de bevalling te bevorderen.

Werkwijze om vrij te ademen

Ik zet de ademhaling verder in als een krachtig instrument om je bewustzijn te verruimen en de ballast in je leven los te laten. Tijdens een consult met ademhalingstherapie observeer ik jouw ademhaling, bespreken we je klachten en gaan we aan de slag met ademwerk. Als paramedisch natuurgeneeskundig therapeut kan ik je daarbij 1-op-1 professioneel begeleiden in de veilige omgeving van de praktijk.

Om ruimte te maken voor een diepere ademhaling pas ik therapeutische massagetechnieken toe. Ook ontvang je van mij advies en ademhalingsoefeningen waar nodig. Verder ondersteunen maatwerk mudra’s, acupressuurtechnieken en qi gong-oefeningen de ademhaling.