Telefoonnummer

+31 640143722

Email

[email protected]

Openingstijden

9:30 - 17:00

De oorsprong van deze therapeutische Ayurvedische massage ligt in India. De massagemethodiek stimuleert het balancerend vermogen van lichaam en geest. De behandeling wordt afgestemd op jouw body-mindtype en balans, werkt balancerend en bevordert de algehele energiestroom.*


Abhyanga, leefstijl en balans

De Abhyanga is over het algemeen een zacht van aard, waarbij de gebruikte technieken zijn afgestemd op jouw persoonlijke balans, ofwel prakuti en vikruti. Dat betekent dat er bij het geven van de Ayurvedische massagemethodiek rekening wordt gehouden met je gezondheid en klachten. De handgrepen, olie en drukpunten worden hierop afgestemd. Als paramedisch natuurgeneeskundig therapeut kan ik deze in een veilige omgeving professioneel uitvoeren. Maar het is meer dan een therapeutische massagemethodiek. Je krijgt namelijk ook leefstijl- en voedingsadvies op maat, zodat je ook thuis aan de slag kunt met je balans.

Ayurvedische massage

Abhyanga is een lange, ritmische massagemethodiek waar gebruik wordt gemaakt van therapeutische kruidenoliën en marmapunten (vedische acupunten). Door de behandeling van marma’s en energiekanalen, de nadi’s, heeft het masseren een energetisch werking. Dit in tegenstelling tot de meeste westerse massagemethodieken, die zich enkel richten op de weefsel en spieren van het lichaam. Mijn oud-leraar tai chi en kung fu ervoer deze methodiek als “Qi Gong-massage”. De energie of prana wordt dus in beweging gezet om je gezondheid te bevorderen. De frequentie van de therapeutische behandeling met een balancerend effect is afhankelijk van jouw persoonlijke balans en varieert van één tot meerdere consulten per week.

Ayurvedische zwangerschapsmassage

Ook tijdens de zwangerschap kan je therapeutische Ayurvedische massage ontvangen om je algehele energieniveau op pijl te houden (vanaf 12 weken zwangerschap). Deze massagemethodiek is vergelijkbaar met de gewone Abhyanga, alleen dan zonder stimulerende kruidenolie en drukpunten. Er is extra aandacht voor het masseren van het hoofd en het maken van contact met het kindje via de buik. Ook kunnen zwangerschapskwaaltjes worden verlicht.

Post-partum herstel na geboorte

Ayurveda is een rijke schat aan kennis over de natuurlijke werking van onze lichaam en geest bij de bevruchting, de zwangerschap en herstel tijdens de kraamtijd. In India ontvangt een net bevallen vrouw de eerste dertig dagen na de bevalling elke dag een Ayurvedische oliemassage om haar energie net na de bevalling te balanceren en het herstel na de geboorte te bevorderen. Wil jij dat ook hier in Nederland? Neem dan contact op.

Contra-indicaties zijn koorts, hypertensie en hartklachten.

In je element met Ayurveda

Ayurveda is een eeuwenoude gezondheidsleer uit India. Deze “leer van het leven” behoort tot de traditie van oosterse geneeskunst. De Ayurveda beschrijft de samenhang tussen de werking van lichaam, geest en de natuur, gestoeld op eeuwenoude ervaring. Er wordt gesproken van drie dosha’s om je prakruti en vikruti te beschrijven, die elk staan voor bepaalde metabolische principes. De basis hiervan zijn de vijf elementen ether, lucht, vuur, aarde en water. Elke dosha is een combinatie van twee van deze elementen. Vata staat voor lucht en ether, Pitta voor vuur en water en Kapha voor aarde en water. Door inzicht te krijgen jouw unieke combinatie van dosha’s (en dus ook elementen) heb je waardevolle informatie in handen om letterlijk “in je element te zijn en blijven”.