Ayurvedische massagemethodiek

Stem af op de ritmes van de natuur

Abhyanga is een lange, ritmische massagemethodiek waar gebruik wordt gemaakt van balancerend therapeutische kruidenoliën en marmapunten (vedische acupunten). Door de behandeling van marma’s en energiekanalen, de nadi’s, heeft het masseren een energetisch werking. Dit in tegenstelling tot de meeste westerse massagemethodieken, die zich enkel richten op de weefsel en spieren van het lichaam. De energie of prana wordt dus in beweging gezet om je gezondheid te bevorderen. De oorsprong van deze therapeutische Ayurvedische massage ligt in India. De massagemethodiek stimuleert het balancerend vermogen van lichaam en geest.

Voordelen Ayurvedische massagemethodiek

Deze werkvorm draagt bij aan:

  • Balanceren van jouw unieke menstype
  • Verbeterd slaapritme
  • Verlichting stressgerelateerde klachten
  • Verlaging bloeddruk
  • Ondersteuning spijsvertering
  • Krachtig immuunsysteem
  • Juicyness als je zwanger wilt worden
  • Vitale zwangerschap (als je zwanger bent 😉

Wat is Ayurveda?

Ayurveda is een eeuwenoude gezondheidsleer uit India. Deze “leer van het leven” behoort tot de traditie van oosterse geneeskunst. De Ayurveda beschrijft de samenhang tussen de werking van lichaam, geest en de natuur, gestoeld op eeuwenoude ervaring.

Hoe de Ayurvedische massagemethodiek past in een integrale body-mind aanpak

Dit zijn de stappen voor een integrale aanpak:

1. Jouw balans in kaart brengen
Met een vragenlijst & anamnese breng ik op de praktijk in Utrecht jouw prakuti en vikruti in kaart. Dit zijn jouw Ayurvedische menstype en jouw huidige balans.
2. Body & mind balanceren
De gebruikte technieken worden afgestemd jouw balans op de dosha’s Vata, Pitta & Kapha. Specifieke handgrepen, olie en drukpunten maken het verschil voor jouw body & mind .
3. Korte en lange termijn
Ayurvedische massage is meer dan een therapeutische massagemethodiek. Bij een behandelplan van meerdere sessies krijg je bij vervolgafspraken ook integraal leefstijl- en voedingsadvies op maat, voor een optimaal effect op jouw algehele gezondheid.

Hoe balanceert Ayurveda jouw body-mind type?

De behandeling wordt afgestemd op jouw body-mindtype en balans, werkt balancerend en bevordert de algehele energiestroom. De basis van je body-mind type zijn de vijf elementen ether, lucht, vuur, aarde en water. Elke dosha is een combinatie van twee van deze elementen. Vata staat voor lucht en ether, Pitta voor vuur en water en Kapha voor aarde en water. Door inzicht te krijgen jouw unieke combinatie van dosha’s (en dus ook elementen) heb je waardevolle informatie in handen om letterlijk “in je element te zijn en blijven”.

Hoe zien de Ayurvedische massages eruit als je zwanger bent?​

Ook tijdens de zwangerschap kan je therapeutische Ayurvedische massage ontvangen om je algehele energieniveau op pijl te houden (vanaf 12 weken zwangerschap). Deze massagemethodiek is vergelijkbaar met de gewone Abhyanga, alleen dan zonder stimulerende kruidenolie en drukpunten. Er is extra aandacht voor het masseren van het hoofd en het maken van contact met het kindje via de buik. Ook kunnen zwangerschapskwaaltjes worden verlicht.

Maak afspraak

Wil je een tegoedbon voor een vriend of vriend in Utrecht kopen, als cadeau? Dat kan hier!