Methodiek

De oorsprong van deze therapeutische Ayurvedische massage ligt in India. De massagemethodiek stimuleert het balancerend vermogen van lichaam en geest. De behandeling wordt afgestemd op jouw body-mindtype en balans, werkt balancerend en bevordert de algehele energiestroom.

Prana, marma's en balans

Abhyanga is een lange, ritmische massagemethodiek waar gebruik wordt gemaakt van therapeutische kruidenoliën en marmapunten (vedische acupunten). Door de behandeling van marma’s en energiekanalen, de nadi’s, heeft het masseren een energetisch werking. Dit in tegenstelling tot de meeste westerse massagemethodieken, die zich enkel richten op de weefsel en spieren van het lichaam. De energie of prana wordt dus in beweging gezet om je gezondheid te bevorderen. 

In je element met Ayurveda

Ayurveda is een eeuwenoude gezondheidsleer uit India. Deze “leer van het leven” behoort tot de traditie van oosterse geneeskunst. De Ayurveda beschrijft de samenhang tussen de werking van lichaam, geest en de natuur, gestoeld op eeuwenoude ervaring. De basis hiervan zijn de vijf elementen ether, lucht, vuur, aarde en water. Elke dosha is een combinatie van twee van deze elementen. Vata staat voor lucht en ether, Pitta voor vuur en water en Kapha voor aarde en water. Door inzicht te krijgen jouw unieke combinatie van dosha’s (en dus ook elementen) heb je waardevolle informatie in handen om letterlijk “in je element te zijn en blijven”.

Het was een ontzettend fijne en balancerende massage! Heerlijk aardend, in een prettige sfeer. Ik kan (en zal) het iedereen aanraden.

peony flowers as opening cervix during birth

Ayurveda in de praktijk

Op weg naar balans en energie

1. Jouw balans in kaart brengen
Met een vragenlijst brengen we jou prakuti en vikruti in kaart. Dit zijn jouw Ayurvedische menstype en jouw huidige balans.
2. Body& mind balanceren
De gebruikte technieken worden afgestemd jouw balans op de dosha's Vata, Pitta & Kapha. Specifieke handgrepen, olie en drukpunten maken het verschil voor jouw body & mind .
3. Korte en lange termijn
Maar het is meer dan een therapeutische massagemethodiek. Je krijgt namelijk ook leefstijl- en voedingsadvies op maat voor je dagelijks leven.
VOOR JOU EN JE BABY

Ayurvedische zwangerschapsmassage​

Ook tijdens de zwangerschap kan je therapeutische Ayurvedische massage ontvangen om je algehele energieniveau op pijl te houden (vanaf 12 weken zwangerschap). Deze massagemethodiek is vergelijkbaar met de gewone Abhyanga, alleen dan zonder stimulerende kruidenolie en drukpunten. Er is extra aandacht voor het masseren van het hoofd en het maken van contact met het kindje via de buik. Ook kunnen zwangerschapskwaaltjes worden verlicht.

Graag zet ik mijn ervaring en  expertise in om je te ondersteunen.