5 tips om natuurlijk zwanger te worden

Soms lukt het niet om snel zwanger te worden. Je bent dan maanden of misschien wel jaren met je partner bezig om op een natuurlijke manier een kindje te verwekken, zonder gebruik te maken van kunstmatige vruchtbaarheidstrajecten. Misschien sta je op het punt om een medische interventie te starten. Weet dan dat er simpele natuurlijke manieren zijn om je vruchtbaarheid te vergroten, zowel voor mannen als vrouwen.

Marise Bout hypnobirthing teacher dutch english
Geschreven door Marise Bout, Hypnobirthing-docent en BATC-therapeut gespecialiseerd in vrouwengezondheid. Insta @naturalwaves.holisticwoman

Wil je advies op maat over jouw situatie? Maak dan een afspraak

1. Rust, reinheid en regelmaat

Natuurlijk zwanger worden vraagt om een lichaam in balans. Rust, reinheid en regelmaat zijn daarbij van essentieel belang. Met voldoende slaap, beweging en zuivere voeding (dus met zoveel mogelijk onbewerkte voedingsmiddelen) en veel groenten, fruit etc. geef je jouw lichaam de optimale voeding om je voortplantingsstelsel te ondersteunen. Hoe minder stress en hoe meer energie je van nature hebt, hoe beter dat voor je vruchtbaarheid is.

2. Pas je leefstijl aan op jouw constitutie

ayurvedische massage lotus

Geen mens is hetzelfde. Wat voor de één heel ondersteunend is, is dat voor de ander niet. De Ayurveda kent drie menstypes met elk hun eigen richtlijnen voor voeding en leefstijl. Handig als je weet wat dat is! Want de eeuwenoude kennis van de Ayurveda kan jou zeker helpen om extra juicy te zijn. In korte tijd kan je je lichaam en geest zo voorbereiden op die ene succesvolle bevruchting.

3. Voor vrouwen: balanceer je menstruatie & hormonen

Voor vrouwen is het een mooi uitgangspunt om je menstruatie te balanceren. Hoeveel vrouwen hebben er geen onregelmatige cyclus? Sommige kort met korte bloedingen, andere gemiddeld met intense en soms pijnlijke bloedingen, en andere lange cycli met lange steady vloeiingen. Alles onder invloed van de endocriene balans, waarbij de hormonen progesteron en oestrogeen een belangrijke rol spelen. Er zijn dus ook verschillende typen menstruatie die elk op een eigen wijze kunnen worden ondersteund. Zeker als je sprake is van bijkomende aandoeningen als PCOS, endometriose of oestrogeendominantie kan natuurlijke ondersteuning van het voortplantingsstelsel een enorm verschil maken. Als de menstruatie uiteindelijk soepeler en comfortabeler verloopt neemt de kans op spontane zwangerschap toe!

En ben je man? Dan zijn er zeker ook de nodige tips te geven!

4. Vruchtbare voedingsstoffen & supplementen nemen

natuurlijke voeding bevordering fertiliteit zwanger worden

Hoe doe je dat dan, je menstruatie op een natuurlijke manier ondersteunen? Nou bijvoorbeeld door de juiste natuurlijke voeding en supplementen voor jouw specifieke situatie en menstruatiecyclus te nemen. Ook ben je misschien normaal niet van de supplementen, er zijn er zeker een aantal waar goede ervaringen mee zijn om de vruchtbaarheid tijdelijk een boost te geven. Neem er dan niet zomaar wat, maar laat je daarbij adviseren en ondersteunen door een professional (en ja daarvoor kan je ook bij mij terecht ;-))

5. Fertiliteitsreflexologie toepassen

Vruchtbaarheid kan met fertiliteitsreflexologie oftewel reflexzonetherapie via de voeten op een krachtige manier worden gestimuleerd, door het werken op het voortplantingsstelsel en ondersteunende lichaamssstelsels. Dit kan de vruchtbaarheid tot 40% doen toenemen. Zo kan je in een paar weken met een serie van integrale consulten inclusief maatwerk advies voor punt 1 t/m 4 echt een verschil maken bij het proces van natuurlijk zwanger worden. Wil jij dat ook? Maak dan een afspraak en kom langs voor een intake!

Lees verder >>>Maak afspraak