Phone

06-40143722

Email

[email protected]

Opening Hours

Ma - Vr: 9:30 - 17u

Hypnobirthing audio helpt je om je positief voor te bereiden op een kalme, ontspannen geboorte als onderdeel van het volledige hypnobirthing trainingsprogramma. Naast onder ander visualisaties, lichaamswerk, kennis over de werking van je vrouwelijke lijf en de geboortezorg zijn de geluidsbestanden een belangrijk fundament van hypnobirthing. Hier een gids over het gebruik van deze auditieve ontspanningsoefeningen voor zwangere vrouwen.

Hypnobirthing meditaties en ontspanningsoefeningen

openende bloem visualisatie hypnobirthing audio meditatie

De meeste Hypnobirthing-methodieken hebben hun eigen audiobestanden, met elk een eigen smaak. Sommige zijn gebaseerd op een bepaalde traditie, zoals vipassana of mindfulness meditatie, anderen hebben weer een andere basis. Maar welke geluidsbestanden kies je dan? Bij KG Hypnobirthing werken we met ontspanningsoefeningen voor volgens de principes van hypnotherapie, geschreven door hypnotherapeute Katharine Graves. Dat betekent dat de teksten van de hypnobirthing scripts zodanig zijn geschreven dat ze een optimaal effect op jouw lichaam en geest hebben. De woordkeuze en zinsopbouw zijn erop gericht om jouw zwangerschap en bevalling zo soepel mogelijk te laten verlopen door vertrouwen op te bouwen en spanningen rond de geboorte los te laten.

Wil je meer weten over het evidence-based gebruik van hypnose bij de bevalling? Dan kan je je oren te luisteren leggen bij deze podcast van Rebecca Dekker.

Waarom KG Hypnobirthing ontspanningen?

Wat ik bijzonder aan de KG Hypnobirthing ontspanningsoefeningen vind, is dat ze heel universeel zijn. Er worden natuurlijke en universele associaties gebruikt. Denk aan vlinders en rivieren. Zo kan je ze gebruiken ongeacht culturele achtergrond of spirituele oriëntatie. Een mooi voorbeeld hiervan is oefening die je meeneemt naar je veilige plek. Een plek waar je door middel van visualisatie altijd naar toe kan gaan om te ontspannen en je thuis te voelen.

YouTube filmpje over het belang taal en een comfortabele plek bij je bevalling

Ultieme ontspanningsoefeningen bevalling

De complete 12-urige KGHypnobirthing-cursus is een uitgekiend programma ter voorbereiding op een positieve geboorte. Naast uitgebreide informatie over de geboorte, het baringsproces en de geboortezorg bevat het een ultieme set hypnobirthing relaxaties als voorbereiding op een kalme, ontspannen geboorte:

 • The Ultimate Birth Relaxation – KG Hypnobirthing mp3’s voor thuisbeoefening
  • The Magic CarpetVind je veilige plek van binnen.
  • Colour and CalmnessEen ontspanning als innerlijke reis langs alle kleuren van de regenboog.
  • Statements for an empowering birthBekrachtigende geboorteaffirmaties.
  • Trust Your Body and Your Baby – Voor extra vertrouwen in de fysiologie van de geboorte.

In totaal bevat de cursus 15 hypnobirthing ontspanningsoefeningen, waaronder.

 • Extra ontspanningsoefeningen in de cursus:
  • Calm TrustLaat spanning rondom de geboorte los en vertrouw in het natuurlijke geboorteproces.
  • SoftenVerzacht lichaam en geest rondom zwangerschap en geboorte.
  • Calming TouchHypnobirthing massage samen met je geboortepartner
  • Stroking RelaxationVerdiep je ontspanning met zachte aanraking en hypnobirthing ankers
  • Confidence and PowerVertrouw in je eigen intuĂŻtie bij het formuleren van je eigen geboortewensen.
  • Story for Childbirth – The RiverLaat je ontspannen meevoeren over de rivier op weg naar de geboorte van je baby.

–> Wil je alvast de hypnobirthing mp3 The Magic Carpet over jouw veilige plek ontvangen als voorproefje? Vraag deze dan aan via de mail!

Waar beluister je de hypnobirthing mp3’s?

De geluidsbestanden zet je als mp3 downloads op elk apparaat dat je maar wil. Dan kan je er op elk moment en elke plaats die je wil naar luisteren. Het maakt niet uit of je er met je volle aandacht bij bent of ondertussen iets anders doet, het maakt altijd een verschil omdat je onderbewuste het toch opneemt. Er een wasje bij ophangen of een fikse wandeling maken kan prima. Zo train je je met je koptelefoon voor een positieve geboorte Ă©n ervaar je meteen kalmte en rust. Wat wil je nog meer?

Je veilige plek in de psychologie

Je veilig voelen, zonder tijgers in je brein of je omgeving, is ook in de psychologie een bekend principe in de om te ontspannen. Je kunt dit oefenen door je eigen space af te bakenen met een geleide oefening. Naast de hypnobirthing meditatie voor je veilige plek toegespitst op de zwangerschap en de bevalling die je via de chat kan opvragen, hier ook een algemeen voorbeeld ingesproken door Cathelijne Wildervanck, waarbij stress-stofjes in je lichaam worden vervangen door ontspanningsstofjes en je breingolven gaan van chaos, alert en ‘alle breindelen tegelijk aan’ naar coherent, open en ‘alles weer met elkaar samenwerken’.

Hartverwarmende podcasts

Als je even iets anders wil horen dan hypnobirthing audio downloads, beluister dan een podcast. Hierbij gaat het niet om de ontspanning, maar om je te laten informeren over allerlei onderwerpen op het gebied van hypnobirthing.

 • Een hypnobirthing podcast om aan te bevelen is die van de Nurture Nest, gemaakt door een Britse hypnobirthing docente. Positief en licht, wat mij betreft heel fijn om naar te luisteren. Met onder meer interessante afleveringen over aromatherapie tijdens de zwangerschap en bevalling en uitgebreide persoonlijke ervaringen met borstvoeding en kolven. Andere afleveringen gaan onder meer over de geschiedenis van hypnobirthing, de plek om te bevallen en pijnbestrijding.
 • Binnenkort gaat er ook een podcast van KG Hypnobirthing van start. Zodra die beschikbaar komt hier de link. Voor nu alvast een voorproefje met Katharine Graves via the Motherkind Podcast.
 • Bij de cursus ontvang je ook een persoonlijke selectie van docente Marise voor verdiepende Nederlandse en Engelstalige podcasts en livestreams.

Podcast – Kan bevallen bekrachtigend zijn?

iGTV als podcast alternatief

IGTV-serie bewust geboortewerk als alternatief hypnobirthing podcast
Beluister me op IGTV

Steeds meer Instagrammende geboortewerkers weten hun weg te vinden naar IGTV. VIa instagram live gaan ze bijvoorbeeld in gesprek met een collega geboortewerker of ervaringsdeskundige over een grote verscheidenheid aan onderwerpen rondom de bevalling en de geboorte. Het leuke is dat je ook deze later kan terugluisteren, net als een podcast. Zelf ben ik ook net van start gegaan, zie hier de eerste aflevering over het kiezen van je verloskundige.

Luisteren: hoe vaker, hoe beter

Voor alle hypnobirthing audio geldt, hoe vaker hoe beter. Met elke minuut die je luistert wordt je body-mind connectie verder ontwikkeld. Zodat je op het moment dat het gaat gebeuren nergens meer over na hoeft te denken en gewoon in jouw geboortebubbel kan zijn. Of als je daar even uit bent, weer wordt uitgenodigd om naar binnen te gaan. Met een vertrouwd geluid om tot jezelf te komen. Luister ze! Hieronder nog een fijne rustgevende video om in de stemming te komen.

YouTube voorbeeld hypnobirthing ontspanningsmuziek met mooie natuur

Meer weten

Neem dan contact op. Ik ben altijd beschikbaar voor vragen. Hopelijk tot snel!

P.S. Bij de groepscursus en de online cursus plus 1:1 begeleiding zijn zowel Nederlandse als Engelse scripts en hypnobirthing audio beschikbaar.

Recommended Articles