De 6 c’s van hypnobirthing

De grondbeginselen van hypnobirthing

De basis van hypnobirthing is eenvoudig. Hoe kunnen we de grondbeginselen van de hypnobirthing cursus samenvatten in een aantal punten? Met dit ezelsbruggetje van zes c’s kun je ze altijd herinneren. Ze zijn afkomstig uit de KG Hypnobirthing methode, die ik 2,5 jaar heb gedoceerd als KG Hypnobirthing Teacher alvorens mijn eigen vrije hypnobirthing cursus in het Nederlands en Engels te ontwikkelen.

  1. Confidence – Vertrouwen op je intuïtie en je lichaam en hoe het is ontworpen om je baby te baren, en dat de baby knows best. Als je je zelfverzekerd voelt, ontspan je je.
  2. Calm – Training van ontspanningstechnieken voor lichaam en geest om je in staat om een innerlijke rust te brengen tijdens de zwangerschap en geboorte, samen met je biologische partner.
  3. Comfort – Het resultaat is dat je lichaam efficiënt en comfortabel werkt. Op deze manier kan het bevallen een krachtige en prachtige ervaring zijn. Zo nodig je een krachtige geboorte-ervaring uit.
  4. Choice – Al je keuzes kennen voor, tijdens en na de geboorte, zodat je weloverwogen beslissingen kan nemen.
  5. Controle – Tools en informatie om een gevoel van controle te geven, handig bij het omgaan met het medisch personeel en het systeem. Het gaat hier meer om grip of regie waarbij je kan meesturen en bewegen dan strenge controle.
  6. Communicatie – Het communiceren van je wensen met je geboorteteam helpt om de meest positieve ervaring voor jou en je baby te bereiken.

6 c’s van hypnobirthing infographic

Als je een snelle hulp leuk vindt om deze punten te onthouden, kun je de volgende infographic opslaan met een bladwijzer of sociale mediatool zoals Pinterest. Voel je vrij om te delen!

6 c's van hypnobirthing infographic

<iframe src="https://assets.pinterest.com/ext/embed.html?id=636133516115942743" height="690" width="236" frameborder="0" scrolling="no" ></iframe>