Opening Hours

Ma - Vr: 9:30 - 17u

Integrale moederzorg betekent dat ik verscheidene natuurgerichte methodieken integraal toepas om jouw energie en balans te ondersteunen. Dat wil zeggen dat er aandacht is voor de fysieke, mentale en spirituele kant van de mens en het leven, zoals beschreven in de vijf natuurgerichte principes onderaan de pagina. De behandeling gaat uit van jouw eigen wijsheid en zelfhelend vermogen en is gericht op het verbeteren van je hele kwaliteit van leven. Want jouw behoeften en ongemak zijn geen puzzelstukjes, maar onderdeel van jouw gehele zijn.

Werkwijze en duur

Het eerste consult is een uitgebreid consult. Je deelt waarom je bij mij komt en ik stel vragen om aandachtig in kaart te brengen wat je behoeften zijn. Vooraf vul je het intakeformulier in, zodat we tijdens de intake meteen in gesprek kunnen over de onderwerpen die er toe doen. Soms doe ik ook een aanvullend onderzoek. Bijvoorbeeld een voetdiagnose of constitutietest. Dan stel ik een persoonlijk behandelplan voor. Dit is een maatwerk serie van sessies voor een optimaal effect, waarbij de consulten elkaar aanvullen en versterken. We zetten een aantal afspraken in de agenda en gaan aan de slag. Meestal maakt een serie van vijf tot acht keer al een enorm verschil.

Waarom een serie van sessies?

Rondom de zwangerschap en in de kraamtijd (en ook daarbuiten) zijn trajecten van meerdere sessies krachtiger dan losse consulten. Dit geeft ruimte om de zachte body-mind methodieken hun werk te laten doen, precies daar waar nodig.

Mijn algemeen advies is om zo vroeg mogelijk, maar zeker vanaf week 37 van je zwangerschap minimaal één consult per week in te plannen. Mocht je bevallen, dan kan een voorbereidend consult worden omgezet in een bevallingsmassage of een postnataal consult voor nazorg. Zo ben je verzekerd van continue zorg met alle voordelen van dien en weet je zeker dat er plek is.

Vrouwen die gedurende 12 weken elke week therapeutische massage ontvangen ervaren minder depressieve gevoelens, angst en pijn. Ook hebben vrouwen die regelmatig lichaamsgerichte therapie ontvangen een soepelere bevalling dan die zonder, met minder interventies en pijnbestrijding.

Kennismaken?

Je bent van harte welkom om vrijblijvend 15 minuten kennis te maken. Dan bellen we via een beveiligde videobelapplicatie voor de zorg. Of om meteen een afspraak te maken voor een eerste uitgebreid consult. Dan kan op de praktijk, bij jou thuis of in het geboortehuis of ziekenhuis.

Boek direct een afspraak via de online agenda. Het is daar niet mogelijk om een afspraak binnen 48 uur te maken. Wil je een last-minute afspraak of staat er geen geschikte tijd bij? Stuur dan een mailtje of bel 06-40143722! Wie weet is er nog een plekje vrij!

Natuurgerichte principes

Energie

De mens is onlosmakelijk onderdeel van de natuur. Door bewust te worden van de werking van jouw natuurlijke balans, hou je het energieniveau op pijl. Is de energie geblokkeerd, dan loopt alles minder lekker en komen lichaam en geest in opstand. Als de energie stroomt ervaar je meer gronding, heb je een betere nachtrust, ben je minder moe en verteer je voeding en gebeurtenissen beter.

Prikkeloverdracht

Bij een verstoorde prikkeloverdracht is de kans groot dat er sprake is van disbalans. Heffen we deze op, dan verbetert de communicatie in het lijf, waardoor er meer energie gaat stromen. Het resultaat is een grotere mentale en fysieke fitheid, een gevoel van kalmte en innerlijke kracht.

Drainage

Een ongezonde leefstijl belast body en mind. Ook kunnen nare ervaringen zich vastzetten en onrustige gedachten de prikkeloverdracht in het lijf en de geest beïnvloeden. Door lichamelijk en mentaal los te laten voel je je lichter en zit je lekkerder in je vel.

Werkvormen: ademhalingsmrthodiek, therapeutische massage methodieken inclusief acupressuur en moxa en lymfedrainage (het afvoeren van overtollig vocht) en de voetreflexmethodiek.

Voeding

Het niet goed functioneren van de darmen heeft grote invloed op je energiebalans en het lekker in je vel zitten. Voeding aangepast op individuele behoeften is voedend voor het lichamelijk en geestelijk welbevinden. Dat betekent dat er sommige voedingsmiddelen worden weggelaten of toegevoegd. Hetzelfde geldt voor je leefstijl. Door bewust te worden van voedende gewoonten en leefstijl voedt je je algehele vitaliteit.

Werkvormen: Natuurvoeding, Ayurveda

Levenskunst

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is niet voor niets dat ze in het oosten als één worden beschouwd. Door het lichaam te koesteren komt ook de geest tot rust (en vice versa) en krijgt deze de mogelijkheid om op diep niveau tot nieuwe inzichten te komen en oude mind-sets los te laten. In deze heldere staat van zijn is er ruimte om keuzes te maken die je fysiek, mentaal en spiritueel voeden.

Werkvormen: Ayurveda, Mindfulness, Hypnobirthing