natuurvoeding voor een goede darmflora

Goede voeding is een belangrijke pijler voor je gezondheid, maar wat is nou goed? Zowel klachtgericht* als preventief ik je ondersteunen. Op basis van jouw behoeften stellen we een maatwerk voedingspatroon samen. Welke natuurvoeding vult en welke voedt?


Voedingsleer in de natuurgeneeskunde

In de natuurgeneeskunde kijkt met naar de energetische effecten van voeding.  Daarbij neem je mee wat het met je doet. Werkt de voeding verwarmend, of juist verkoelend? En past dat op dit moment bij je, met hoe je in je vel zit?

Geen dieet, maar voedingspatroon

Het gaat erom dat je op je je leven zo inricht dat je op de lange termijn een voedingspatroon hebt dat je ondersteunt en niet tegenwerkt. Dus geen snelle crashdieëten om af te vallen, maar bewuste voedingskeuzen. Denk daarbij ook aan de momenten van eten en drinken en de combinatie van voedingsmiddelen in een gerecht.

Werkwijze natuurvoedingsmethodiek

We bekijken welke voeding en keukenkruiden je kan gebruiken om je vitaliteit te versterken. Leren luisteren naar de signalen van lichaam is hierbij een belangrijke stap, want elk lichaam is anders en reageert verschillend. Daar nemen we in een aantal stappen de tijd voor. Daarbij leer je al doende wat goed voor je is en wat niet. Uiteraard houden we dan ook rekening met eventuele gevoeligheden en allergieën. Zowel jouw body-mind type als specifieke klachten worden meegenomen om te bepalen welke voeding passend is. Bovendien is er aandacht voor een ondersteunende leefstijl (beweging, dagritme etc.).