Telefoonnummer

+31 640143722

Email

[email protected]

Openingstijden

9:30 - 17:00

De voetreflexmethodiek is een werkvorm waarbij zones op de voet organen en lichaamsdelen weerspiegelen. Door deze reflexpunten te stimuleren worden blokkades opgeheven en word je zelfherstellend vermogen aangesproken. Voetreflexmassage werkt niet alleen sterk aardend, maar kan ook tijdens de zwangerschap worden ingezet, om ongemak te verlichten of weëen op te wekken.


Reflexzones bij zwangerschap

In de negen maanden dat je zwanger bent verandert je lichaam continu. Je lichaam en geest zijn volop in ontwikkeling om jou en je baby te laten groeien en bloeien. Daardoor kan het gebeuren dat je last krijgt van zwangerschapskwaaltjes, zoals emotionele onbalans, misselijkheid, rugpijn, brandend maagzuur en algeheel ongemak. Met de voetreflexmethodiek kunnen de betrokken systemen zoals het spijsverteringsstelsel en het hormoonstelsel via de reflexzones op de voeten worden ondersteund om je zwangerschap zo energiek en gebalanceerd mogelijk door te komen.

Is voetreflexologie veilig als je zwanger bent?

Zwangere vrouwen vragen zich vaak af of balanceren via de voeten wel veilig is tijdens de zwangerschap. Het antwoord is zonder meer ja! De verlichting en het balancerend effect zijn alleen maar positief. Om toch het zekere voor het onzekere te nemen in het kwetsbare eerste trimester ben je vanaf 12 weken van harte welkom in de praktijk.

Voorbereiding bevalling

Via de voeten kan het lichaam ook worden voorbereid op de bevalling. Dan is er specifieke aandacht voor de organen en spieren betrokken bij de geboorte. Ook het endocriene stelsel, dat de hormonen aanwakkert die nodig zijn bij de bevalling, wordt aangewakkerd. Ook kan de bevalling worden opgewekt via specifieke reflexzones en drukpunten.

Effect voetreflexmethodiek op lichaam en geest

  • Verlichting van onrust en spanning
  • Verbetering van de doorbloeding
  • Ondersteuning van het immuunsysteem
  • Het helpen van de natuur bij het bereiken van balans
  • Opwekken bevalling
reflexologie en voetmassage verlicht zwangerschapskwaaltjes

Werkwijze voetreflexmethodiek

De voet wordt op zachte wijze behandeld, waarbij er extra aandacht is voor de zones die daarom vragen. Met een voetdiagnose en intake worden kijken we welke gebieden dat zijn. Daarna worden reflexgebieden met de vingers bewerkt. 

Historie reflexologie

Meerdere bronnen rapporteren dat reflexologie in zowel in Latijns Amerika als in India en China zijn oorsprong heeft. Zo gaat het verhaal dat de Chinese acupuncturist Dr. Ko Chung ontdekte dat als hij zijn duimen gebruikte om een sterke druk op de voeten uit te oefenen terwijl de naalden op zijn plaats zaten, de werking werd versterkt en er extra energie vrijkwam. Vervolgens was het fysiotherapeute Eunice Ingham die begin vorige eeuw was de oude kennis vertaalde naar een westerse benadering waarin voetreflexzones samenhangen met bepaalde lichaamsdelen en organen.