Kuitkrampen

Wat is de oorzaak van kuitkrampen bij zwangerschap?

De oorzaak van kuitkrampen tijdens de zwangerschap is niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk veroorzaakt een vochttekort en een verstoorde verhouding tussen zouten en voedingsstoffen bij de moeder de kuitkrampen. De groeiende baby onttrekt deze namelijk aan de moeder. Ook het toegenomen gewicht dat de moeder te dragen heeft en een verminderde doorbloeding van de benen door een vergrote baarmoeder die druk uitoefent op de vaten dragen waarschijnlijk bij het ontstaan van kuitkrampen. Ook te intensief sporten kan kuitkrampen veroorzaken.

Wat te doen tegen kuitkrampen bij zwangerschap?

Tips tegen kuitkrampen als je zwanger bent zijn goed drinken en bewegen en de benen strekken als de kramp erin schiet. Daarnaast dragen therapeutische zwangerschapsmassage van de voeten en onderbenen bij aan een goede doorbloeding van je ledematen. Ook ondersteunt een goede ademhaling de zuurstoftoevoer naar je spieren. Gebalanceerde voeding wakkert verder de algehele stofwisseling aan. Zo verlicht je kuitkrampen bij zwangerschap op een natuurlijke manier.

Heb je aanvullingen, suggesties of vragen over natuurlijke remedies bij zwangerschapskwaaltjes of wil een afspraak maken? Stuur een mail naar info@naturalwaves.nl of bel 06-40143722.

De meeste vrouwen ervaren tijdens hun zwangerschap zwangerschapskwaaltjes. Door goed voor jezelf zorgen kom je zo energiek en gebalanceerd mogelijk je zwangerschap door en heb je zo min mogelijk last van dit ongemak. Deze post is onderdeel van een overzicht van veelgestelde vragen over milde zwangerschapskwaaltjes en de natuurlijke manieren om ze te verlichten. Neem bij ongerustheid of bij extreme gevallen contact op met je verloskundige.