Rug- en bekkenpijn bij zwangerschap

Hoe ontstaat rugpijn en bekkenpijn bij zwangerschap?

De oorzaak van rugpijn en pijn in het bekken bij zwangerschap is vaak een verkeerde houding. Doordat de baby van de voorkant van je lichaam hangt, heb je de neiging om een holle rug te trekken. Hierdoor wordt de rug zodanig belast dat het pijn veroorzaakt. Ook kunnen je schoenen (te hoog, slechte zolen), het tillen van zware spullen en voorover bukken de oorzaak van de rugpijn en bekkenpijn zijn. Overbelasting van je rug- en bekkenspieren en een verkeerde houding zijn dus de belangrijkste redenen van een pijnlijke rug en bekken als je zwanger bent.

Wat te doen tegen rugpijn en bekkenpijn bij zwangerschap?

Door een goede houding en een goede manier van bewegen kan je jezelf een hoop ongemak in rug en bekken besparen. Als natuurgeneeskundig therapeut kan ik samen met jou met bewegingsoefeningen aan je houding werken en je ondersteunen met therapeutische massage, waarbij er extra aandacht is voor de reflexzones op de voet betrokken bij het spierstelsel. Daarnaast krijg je voeding- en leefstijltips om de energiehuishouding van je spieren te versterken en je algehele balans te versterken. En last but not least ademwerk om de zuurstofhuishouding in je spiercellen aan te wakkeren.

Heb je aanvullingen, suggesties of vragen over natuurlijke remedies bij zwangerschapskwaaltjes of wil je een afspraak maken? Stuur een mail naar info@naturalwaves.nl of bel 06-40143722.

De meeste vrouwen ervaren tijdens hun zwangerschap zwangerschapskwaaltjes. Door goed voor jezelf zorgen kom je zo energiek en gebalanceerd mogelijk je zwangerschap door en heb je zo min mogelijk last van dit ongemak. Deze post is onderdeel van een overzicht van veelgestelde vragen over milde zwangerschapskwaaltjes en de natuurlijke manieren om ze te verlichten. Neem bij ongerustheid of bij extreme gevallen contact op met je verloskundige.