citroen ter illustratie van brandend maagzuur bij zwangerschap
Wat is zwangerschapsmisselijkheid?

Zwangerschapsmisselijkheid is misselijkheid die zwangere vrouwen vooral in het eerste trimester van hun zwangerschap ervaren, tot 16 weken zwangerschap. Meer dan de helft van de zwangere vrouwen heeft er last van. Het varieert van je af en toe een dagje (vooral ‘s ochtends!) misselijk voelen tot dagenlang plat op bed liggen en nergens zin in hebben. Mogelijk spelen de aangepaste hormoonhuishouding en de drukte in je hoofd rondom de zwangerschap een rol bij het ontstaan van de misselijkheid, maar er is nog veel onduidelijk over de precieze oorzaken. Meestal gaat het vanzelf weer over, maar een klein deel van de zwangere vrouwen blijft de hele zwangerschap in meer of mindere mate misselijk. Het ruiken van onaangename geuren en het eten van vette voeding kan de misselijkheid oproepen.

Wat te doen bij zwangerschapsmisselijkheid?

Therapeutische massage, een ruime ademhaling en voedingstips verlichten de misselijkheid en geven meer balans tussen body en mind. Ook kan een hypnobirthing script je helpen om fysiek ongemak te verlichten. Surfing the waves.

Heb je aanvullingen, suggesties of vragen over natuurlijke remedies bij zwangerschapskwaaltjes of wil een afspraak maken? Stuur een mail naar info@naturalwaves.nl of bel 06-40143722.

De meeste vrouwen ervaren tijdens hun zwangerschap zwangerschapskwaaltjes. Door goed voor jezelf zorgen kom je zo energiek en gebalanceerd mogelijk je zwangerschap door en heb je zo min mogelijk last van dit ongemak. Deze post is onderdeel van een overzicht van veelgestelde vragen over milde zwangerschapskwaaltjes en de natuurlijke manieren om ze te verlichten. Neem bij ongerustheid of bij extreme gevallen contact op met je verloskundige.