afbeelding lotus als symbool voor zwangere vrouw

Therapeutische zwangerschapsmassage Utrecht. Voor balans en energie en verlichting van kwaaltjes ben van harte welkom op de praktijk in Utrecht. Met een kindje op komst zijn je lichaam en geest volop in beweging. Je lichaam en je buik in het bijzonder maakt ruimte voor jouw groeiende kindje, wat voor ongemak kan zorgen. Gedachten over de gezondheid van jou en je baby, de bevalling, de kraamtijd en het ouderschap kunnen onrustig maken. Dan kan je wel een extra steuntje in de rug gebruiken.

Integrale natuurlijke aanpak

afbeelding open plant als symbool integrale natuurgeneeskunde

Bij Natural Waves Body Mind Center, gelegen aan de Merwerdekade in het Zuidwesten van Utrecht, is therapeutische zwangerschapsmassage onderdeel van een integrale natuurlijke aanpak om jou zo fit en energiek mogelijk de zwangerschap te laten ervaren. Alles om jou en je kindje op een natuurlijke manier te ondersteunen in deze bijzondere tijd!

Inspirerende oosterse massagetechnieken

Het hele lichaam krijgt volop aandacht met de Ayurvedische massagemethodiek. Met veel olie en een zachte aanraking kom je in een diepe staat van rust en wordt je uitgenodigd om je al je zorgen van je af laten glijden. In India wordt massage ingezet als natuurlijke remedie, ook bij zwangerschap! Ayurveda is als oosterse gezondheidsleer een rijke schat aan kennis over de natuurlijke werking van onze lichaam en geest bij de bevruchting, de zwangerschap en herstel tijdens en na de kraamtijd. Ook is er waar passend extra aandacht voor ademhaling en de voeten.

Welke kwaaltjes worden verlicht?

Therapeutische zwangerschapsmassage als onderdeel van de integrale natuurlijke aanpak draagt bij aan het algehele energieniveau. Ook ervaren vrouwen uit Utrecht en de regio balancerend effecten bij de volgende zwangerschapskwaaltjes:

In welke fase van de zwangerschap?

Eerste trimester

afbeelding van bloemknop als symbool van zwangerschap eerste trimester

Omdat jouw baby in het eerste trimester nog klein en kwetsbaar is, behandel ik dan niet. De eerste 12 weken zijn een contra-indicatie.

Tweede trimester

Vanaf 12 weken ben je voor therapeutische zwangerschapsmassage in Utrecht van harte welkom op de extra zachte en brede behandeltafel. Als je in het eerste trimester veel misselijk bent geweest, is dit een mooi moment om met een traject te beginnen. Tijdens de behandeling kijken we meteen naar je houding, die vaak meespeelt bij rug- en bekkenpijn.

Derde trimester

afbeelding bloemen als symbool voor zwangerschap derde trimester

Alle organen en ledematen in je baby zijn nu klaar, dus kan alle energie nu volop naar de groei gaan. Dit betekent dat jouw lichaam in het derde trimester steeds meer te dragen heeft. Daarom kan je nu extra last krijgen van bandenpijn en slapeloosheid. Ook komt het in dit trimester vaker voor dat je vocht vasthoudt. Deze klachten kan ik met therapeutische massagetechnieken inclusief lymfedrainage verlichten. Ben je erg bezig met de op hand zijnde bevalling, de kraamtijd of het ouderschap? Ook dan biedt de therapeutische behandeling verlichting.

Massage voor postpartum herstel na geboorte

In India ontvangt een net bevallen vrouw de eerste dertig dagen na de bevalling elke dag een Ayurvedische oliemassage om postpartum haar energie te balanceren en het herstel na de geboorte te bevorderen. Als je net bevallen bent is dit dus een mooi moment om een balancerend hersteltraject te starten. Niet in India, maar gewoon in jouw vertrouwde Utrecht. Wees welkom!