Phone

+31 640143722

Email

info@naturalwaves.nl

Opening Hours

9:30 - 17:00

Ayurvedische therapeutische zwangerschapsmassage bevordert een kalm en rustig verloop van de zwangerschap en de bevalling. Het is een bewuste voorbereiding waarbij je contact maakt met je zwangere lichaam en geest én met de baby in je buik. Ook draagt bij aan het algehele energieniveau van jou als aanstaande moeder. En hoe energieker je bent en hoe soepeler de bevalling verloopt, hoe beter je in je vel zit als kersverse moeder!

Met een kindje op komst zijn je lichaam en geest volop in beweging. Je lichaam en je buik in het bijzonder maakt ruimte voor jouw groeiende kindje, wat voor ongemak kan zorgen. Gedachten over de gezondheid van jou en je baby, de bevalling, de kraamtijd en het ouderschap kunnen onrustig maken. Dan kan je wel wat extra ondersteuning gebruiken. Een massage voor jou als aanstaande moeder biedt dan uitkomst. Ook als je je fit voelt is een zwangerschapsmassage een mooi moment om bewust stil te staan bij je zwangerschap en contact te maken met je kindje.

Zwangerschapsmassage in de Ayurveda

Indiase ayurvedische oliemassage als zwangerschapsmassage in Utrecht

Het hele lichaam krijgt volop aandacht tijdens deze zwangerschapsmassage gestoeld op de Ayurvedische massagemethodiek. Met veel olie en een zachte aanraking kom je in een diepe staat van rust en wordt je uitgenodigd om je al je zorgen van je af laten glijden. Ayurveda is als oosterse gezondheidsleer een rijke schat aan kennis over de natuurlijke werking van onze lichaam en geest bij de bevruchting, de zwangerschap en herstel tijdens en na de kraamtijd. In India wordt er door therapeuten en in gezinnen veel gemasseerd, ook rondom de zwangerschap! Via acupressuurpunten en reflexzones wordt aandacht gegeven aan de lichaamsdelen die dat nodig hebben (uiteraard niet die om de bevalling op gang brengen, tenzij je dat graag wilt om de bevalling op te wekken als je (bijna) overtijd bent).

Wat zijn de voordelen van zwangerschapsmassage?

Geeft energie & balans
Kalmeert lichaam en geest
Bevordert de nachtrust
Bevordert de spijsvertering
Stimuleert de bloedsomloop en afvoer van vocht via het lymfestelsel (handig bij zwangerschapsoedeem)
Verlichting van vermoeide & pijnlijke voeten, benen, bekken & rug
Stimuleert de gezondheid van moeder en baby
Stimuleert contact tussen moeder en baby
Balanceert de Ayurvedische dosha’s (Vata, Pitta, Kapha)
Bevordert een soepel verloop van de bevalling
Bekrachtigt het aankomende moederschap
Verkleint de kans op de vroeggeboorte van de baby

De voordelen werken ook door in de aankomende bevalling en het aankomend moederschap.

Optimale ondersteuning van je zwangere lijf

Als BATC-therapeut heb ik een uitgebreide gereedschapskist met therapeutische pre- en postnatale massagetechnieken voorhanden. Dat betekent dat ik behandeling helemaal af stem op jouw behoeften. De meeste vrouwen hebben baat bij minstens één consult per maand voor een optimaal effect.

Je ligt op een professionele hoog-laagtafel die automatisch verstelbaar is, zodat je makkelijk de tafel op en af komt. Door het hoofdeind te liften lig je nooit helemaal plat op je rug, wat je bloedsomloop als zwangere ten goede komt. Voor behandeling van de achterzijde lig je in een stabiele zijligging, ondersteund door kussen. Dit is voor de meeste zwangere vrouwen de meest comfortabele houding om te liggen, waarin je alles los mag laten en je mag overgeven aan de aandachtige aanraking.

In welke fase van de zwangerschap?

Eerste trimester

Omdat jouw baby in het eerste trimester nog klein en kwetsbaar is, behandel ik dan niet. De eerste 12 weken zijn een contra-indicatie.

Tweede trimester

Vanaf 12 weken ben je voor zwangerschapsmassage van harte welkom op de praktijk in Utrecht. Dit is een mooi moment om met een traject te beginnen.

Derde trimester

bloemen als symbool voor liefdevolle postpartum zwangerschapsmassage

Alle organen en ledematen in je baby zijn nu klaar, dus kan alle energie nu volop naar de groei gaan. Dit betekent dat jouw lichaam in het derde trimester steeds meer te dragen heeft. Daarom kan je nu extra last krijgen van bandenpijn en slapeloosheid. Ook komt het in dit trimester vaker voor dat je vocht vasthoudt. Deze klachten kan ik met massagetechnieken inclusief lymfedrainage verlichten. Ben je erg bezig met de op hand zijnde bevalling, de kraamtijd of het ouderschap? Ook dan biedt bewuste aanraking verlichting. Maar ook als je je goed voelt is dit een welkom moment van zelfzorg, een moment voor jou en je baby.

Vierde trimester: de kraamtijd

Ook na de geboorte van je baby ben je tot een jaar na de geboorte van harte welkom voor massages specifiek gericht op herstel & bekrachtiging van de kersverse moeder na de bevalling. Lees meer over post-partum massages.

Boek direct een afspraak via de online agenda. Kom je voor het eerst, kies dan “Eerste consult”. Het is daar niet mogelijk om een afspraak binnen 48 uur te maken. Wil je een last-minute afspraak of staat er geen geschikte tijd bij? Stuur dan een mailtje! Wie weet is er nog een plekje vrij!