ZWANGERSCHAPSMASSAGE

door gekwalificeerde therapeut

Thuiskomen bij jezelf

Zwangerschapsmassage vóór, tijdens en na de bevalling helpt spanning voor de aankomende bevalling te verminderen, bevordert een soepele bevalling en het herstel van de moeder na de bevalling. Deze therapeutische zwangerschapsmassages zijn een prachtige manier om aan te komen in je lichaam en aanwezig te zijn bij jezelf en je baby.

Voor jou en je baby

Ervaringen van jou en je baby zijn van diepgaande invloed op de verdere ontwikkeling van de zwangerschap en geboorte en daarmee ook op het prille leven in je buik. Gedachten over de gezondheid van jou en je baby, de bevalling, de kraamtijd en het ouderschap kunnen onrustig maken. Je zorgt nu niet alleen meer voor jezelf, maar voor twee. Met therapeutische aanraking zorgt maak je contact met je eigen zwangere zelf en stimuleer je aarding energie en balans (en die van je baby!) in deze turbulente ontwikkelingsfase.

Natuurgerichte ondersteuning om op adem te komen, te landen en te balanceren

Bel 06-40143722

Persoonlijke aanpak

Mijn aanpak is persoonlijk afgestemd op jouw behoeften; ik werk daarbij integraal met de werkvormen therapeutische Ayurvedische massage, de ademhalingsmethodiek, de voetreflexmethodiek & de moxamethodiek.

Eerste 1000 dagen

We weten steeds meer over de effecten van een kalme zwangerschap en de effecten op de bevalling en de gezondheid van de moeder en kind op korte en lange termijn. De eerste 1000 dagen van een baby zijn een blauwdruk voor de rest van zijn of haar leven. Daarom is het de moeite waard je met zwangerschapsmassage voor te bereiden op de bevalling in de laatste weken van je zwangerschap. Rust bij de moeder draagt in die laatste fase van de zwangerschap immers bij aan een soepele en kalme bevalling waar moeder en kind positief op kunnen terugkijken.

Een regelmatige opeenvolging van sessies is daarbij krachtiger dan losse consulten. Dit geeft ruimte om de zachte body-mind methodieken hun werk te laten doen, precies daar waar nodig.

Mijn algemeen advies is om zo vroeg mogelijk, maar zeker vanaf week 37 van je zwangerschap minimaal één consult per week in te plannen. Mocht je bevallen, dan kan een voorbereidend zwangerschapsconsult worden omgezet in een bevallingsmassage of een postnataal consult voor nazorg. Zo ben je verzekerd van continue zorg met alle voordelen van dien.

Marise

Voordelen massage zwangerschap

Body-mind technieken als voorbereiding op de bevalling dragen bij aan:

 • Minder stress, angst en pijn bij de moeder
 • Minder prenatale complicaties
 • Een lagere bloeddruk, hartslag & rustigere ademhaling
 • Een betere doorbloeding van de baarmoeder, die bijdraagt aan een betere gezondheid van de baby
 • Meer oxytocine-productie, het hormoon dat direct zorgt voor het openen en verzachten van de baarmoeder rondom de bevalling en bijdraagt aan de hechting tussen moeder en kind.
 • Een kortere bevallingsduur en minder complicaties
 • Een voorspoedig herstel van de kraamvrouw na de bevalling
 • Een betere immunologische reactie bij moeder en kind, van invloed op bijvoorbeeld het ontstaan astma en allergieën.

Verlichting zwangerschapskwaaltjes

Het wonder van leven in je buik tijdens zwangerschap is prachtig, maar toch kan je ook ongemak ervaren. Met een kindje op komst zijn je lichaam en geest volop in beweging. Je lichaam en je buik in het bijzonder maakt ruimte voor jouw groeiende kindje, wat voor zwangerschapskwaaltjes kan zorgen. Door de groei van je baby groeit ook jouw lijf mee, waardoor je te maken kan krijgen met:

 • zwangerschapsmisselijkheid & brandend maagzuur
 • zwangerschapsoedeem, vocht vasthouden in armen, benen en voeten
 • bandenpijn
 • lage rugklachten
 • bekkenklachten
 • pijn in de nek en schouders
 • vermoeidheid
 • slapeloosheid
 • kuitkrampen

Comfortabele houding

Je ligt op een professionele hoog-laagtafel die automatisch verstelbaar is, zodat je makkelijk de tafel op en af komt. Door het hoofdeind te liften lig je nooit helemaal plat op je rug, wat je bloedsomloop als zwangere ten goede komt. Voor behandeling van de achterzijde lig je in een stabiele zijligging, ondersteund door kussen. Dit is voor de meeste zwangere vrouwen de meest comfortabele houding om te liggen, waarin je alles los mag laten en je mag overgeven aan de aandachtige aanraking.