Bewust geboortenetwerk Utrecht

Bewuste geboortezorg in Utrecht. Toen ik zelf zwanger was had ik graag een gids gehad om me rond te leiden in het grote aanbod van geboortewerkers in de stad en de provincie om een bewuste keuze te maken voor zorg die bij me past. Met de kennis van nu daarom hier een wegwijzer voor kleinschalige, persoonlijke & natuurlijke zorg rondom zwangerschap en geboorte in de regio Utrecht.

Wegwijzer geboortewerkers met een visie

Wat zijn bewuste geboortewerkers? De bevlogen vrouwen in deze gids voor bewuste geboortezorg in Utrecht werken vanuit een eigen visie op zwangerschap en geboorte omdat ze geloven dat dit ten goede komt aan het welzijn van moeder en kind. Hun werkwijze is aandachtig en op maat.

De lijst is niet uitputtend. Heb je tips of suggesties, mail me op info@naturalwaves.nl.

Kleinschalige verloskundigen

Afbeelding van Barbara Steenhoff, Hannah de Klerk en Judith Reijnierse van verloskundigenpraktijk Fam. in Utrecht
  • Verloskundigenpraktijk Fam. (Utrecht). Barbara, Judith en Liselore hebben in hun kleinschalige praktijk persoonlijke begeleiding hoog in het vaandel staan en organiseren laagdrempelige Fam. café’s op Kinderboerderij Koppelsteede, voor de hele familie. Voor moeders, vaders, partners, baby’s, dreumesen, peuters en meer. It takes a village to raise a child.
Elke Steinhilber, holistisch verloskundige Utrecht en omstreken

“Ik begeleid vrouwen en partners bij de zwangerschap en geboorte van hun kind. Ouders die meer willen als de reguliere zorg. Ouders die behoefte hebben aan een op een begeleiding, aandacht en veel tijd. Ik werk vanuit een holistische en natuurlijke visie op zwangerschap, geboorte en ouderschap. Aangevuld met complementaire geneeswijzen zoals homeopathie, acupunctuur, massage, meditatie en visualisatie.”

Positieve doula’s

Holistische therapeuten

Eva Ottenhof osteopaat gespecialiseerd in de behandeling van baby's en kinderen

Reiki Centrum Utrecht (Utrecht). In hartje Utrecht zit deze ervaren Reiki-beoefenaar. Rianne Vermeulen – Van den Broek biedt speciale zwangerschapsreiki en kan uit bij je langs komen om tijdens de kraamweek reiki te geven.

Eva Ottenhof osteopathie: Eva Ottenhof is osteopaat gespecialiseerd in de behandeling van baby’s en kinderen. “Als osteopaat onderzoeken we het gehele lichaam en zoeken we naar bewegingsverliezen die de balans en functie verstoren. Met allerlei klachten komen kindjes in mijn praktijk: krampjes, reflux, voorkeursligging, slaapproblemen, etc! Naast het lichamelijk werken kijk ik ook naar het totaalplaatje en help ik ouders graag in hun zoektocht naar het probleem én de juiste hulp.”

Marlise Trouwborst van Marmamama verzorgt oorspronkelijke Ayurvedische oliemassages, zwangerschapsmassage en meer.

Erlinde Weller is specialist bij miskramen: “Als Reiki en systemisch coach begeleid ik vrouwen na een miskraam en wanneer een zwangerschap tot op heden nog niet is gelukt. Vanuit mijn achtergrond als holistisch therapeut en ervaringsdeskundige van miskramen en een kinderwens die 2 jr op zich laat wachten, weet ik wat er allemaal door je heen gaat wanneer dit proces anders loopt dan je had gewenst. 
We gaan aan de slag met het doorvoelen van emoties en wat er zich nog wil laten zien. Aan de hand van wat je lijf je aangeeft, gaan we aan de slag. Vaak zijn er blokkades die een (voldragen) zwangerschap in de weg kunnen staan. Als resultaat ga je meer voelen, meer vertrouwen voelen en weet je wat jouw de levenslust geeft. Zodat je klaar bent om het leven door te geven. “ 

Natuurlijke kraamzorg

  • Kraamzorg Family (Houten). Cissy Schoondermark heeft de opleiding natuurlijke kraamzorg gevolgd en deelt haar kennis ook met de andere collega’s van de maatschap: kraamverzorgenden Tanya Kok, Petra Vernooij en Mireille Zijderveld-Jonkman.

Bewuste lactatiekundigen

  • Borstvoeding & meer (Utrecht). Het professionele team van lactatiekundigen getrokken door Mirjam Zwaal-Verhorst werkt snel, effectief en flexibel. Binnen no-time geven ze je persoonlijke adviezen om borstvoeding voor jou en je baby mogelijk te maken. Ook organiseren ze elke 1e en 3e dinsdag van de maand een mamacafé en verzorgen ze in verband met corona een online masterclass.
lactatiekundigen Utrecht Borstvoeding en meer met Mirjam Zwaal-Verhorst

Veelgestelde vragen

Wat is natuurlijke kraamzorg?

Natuurlijke kraamzorg betekent dat de kraamverzorgende aandachtig werkt en natuurlijke materialen en producten gebruikt om moeder en baby in de kraamweek te verzorgen. De verbinding tussen lichaam, ziel en geest staat centraal. Er is extra aandacht voor rust, ritme, warmte, aanraking, geborgenheid en omhulling. Voor een rustige kraamweek voor jou en je baby.

Wat is een caseload verloskundige?

Een caseload verloskundige werkt kleinschalig en geeft persoonlijke één-op-één zorg aan zwangere vrouwen. In tegenstelling tot grootschalige groepspraktijken betekent dit voor jou als zwangere dat je zoveel mogelijk begeleiding van een vast, vertrouwd gezicht krijgt. Zowel bij de controles als de bevalling. Deze werkwijze bekrachtigt jou als zwangere.