Phone

+31 640143722

Email

info@naturalwaves.nl

Opening Hours

9:30 - 17:00

Therapeutische postpartum massages geven rust, steun, troost, veiligheid en bekrachtiging van het moederschap na de bevalling. Ook bevorderen ze het herstel en geven ze energie en balans in de postnatale of postpartum periode. In veel culturen staat deze bekend als een rustperiode van 40 dagen ofwel 6 weken waarin moeder en kind de tijd nemen om te rusten en hechten. Naast de baby verdient ook in Nederland de newborn moeder extra zorg en aandacht, en misschien ook wel wat langer dan alleen in de kraamweek zoals wij die hier kennen. Het is immer niet alleen de kleine die geboren wordt, maar ook de moeder!

The hand that rocks the cradle is the hand that rocks the world.

William Ross Wallace

Massage van de kraamvrouw

Net na de bevalling is het tijd om dankbaar te zijn voor het werk wat je lichaam voor je heeft gedaan. De zwangerschap en de bevalling brengen een hoop beweging in lichaam en geest en na de geboorte vraagt de baby veel aandacht. Dan zijn zachte postpartum of postnatale massages welverdiende momenten voor jezelf. Een massage van de kraamvrouw geeft steun, troost, veiligheid en bemoediging aan je lichaam en geest en draagt bij aan een soepele overgang naar het moederschap.

Postpartum herstel na de bevalling om te groeien en bloeien
Wat is het verschil tussen een zwangerschapsmassage en een postpartum massage?

Een zwangerschapsmassage is gericht op het ondersteunen van de zwangere vrouw, een postpartum op het dragen van de nieuwe moeder na de bevalling. Dat betekent dat er andere handgrepen en technieken worden ingezet. In een zwangerschapsmassage worden drukpunten vermeden; In een postpartum massage worden ze juist wel actief ingezet, bijvoorbeeld om de bekkenbodem te ondersteunen na de inspanning tijdens de bevalling. De aandacht ligt verder bij het voelen, koesteren & omarmen van jou in deze kwetsbare overgangsfase naar het moederschap. Ook mag jouw bevallingsverhaal gehoord worden. Het is een complete behandeling om soepel en zacht te landen in het moederschap.

Wat zijn de voordelen postpartum massage?

Rust, steun, troost, veiligheid en bekrachtiging van het moederschap
Versnelt het herstel van lichaam na de bevalling
Balanceert de hormoonhuishouding
Bevordert de afvoering van vocht (zwangerschapsoedeem)
Bevordert lactatie (borstvoeding)
Keizersnee littekenmassage voor verzachting van het litteken
Vermindert vaginale spataderen
Ontspanning van de lage rug en bekkenbodem (want is flink aan het werk geweest)
Ondersteunt bekkenbodemklachten
Verlicht kraamtranen & baby blues (in overleg met behandelend zorgverlener).
Bevordert herstel na een miskraam

De voordelen van de postnatale mama massage werken door in de rest van je leven.

Wanneer starten met postnatale massages?

De eerste week na de geboorte van je baby is de kraamtijd. Vaak is er dan een kraamverzorgende aanwezig die voor je zorgt. Vanaf een dag of zes tot een jaar na de bevalling ben je van harte welkom voor een eerste kraamtijdmassage, als je een keizersnede hebt gehad na minimaal acht weken. Tijdens die eerste afspraak bespreken we jouw behoeften en plannen we een serie van vervolgsessies, bij voorkeur op één of twee vaste momenten per week waarop we beiden kunnen. Aanvullingen met een mama blessing en baarmoederpakkingen zijn ook mogelijk.

Afspraak maken

Boek direct een afspraak via de online agenda. Kom je voor het eerst, kies dan “Eerste consult”. Het is daar niet mogelijk om een afspraak binnen 48 uur te maken. Wil je een last-minute afspraak of staat er geen geschikte tijd bij? Stuur dan een mailtje! Wie weet is er nog een plekje vrij!

Meer natuurgerichte behandelingen in de kraamperiode

Wist je dat in India de kraamvrouw elke dag van de 40 dagen rust een oliemassage ontvangt voor een voorspoedig herstel? En dat in China de kersverse moeder moxa-behandelingen krijgt voor warmte en kalmte? Naast de reguliere postpartum massage kunnen ook deze werkvormen worden toegepast in een maatwerk traject.

Postpartum herstel & Ayurveda

Ayurveda is een rijke schat aan kennis over de natuurlijke werking van onze lichaam en geest bij de bevruchting, de zwangerschap en herstel tijdens de kraamtijd. Als BATC-therapeut ben ik ook geschoold in Ayurveda & therapeutische Ayurvedische massage. De principes van Ayurveda kunnen worden ingezet bij het herstel van de pas bevallen vrouw. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan voeding om de moeder te ondersteunen.

Mother warming met moxa

Het principe van het opwarmen van de moeder is heel eenvoudig: Moxa, gedroogd bijvoetkruid, wordt als een smeulend kooltje boven de huid gebrand en verwarmt specifieke acupunctuurpunten. Dit ondersteunt het genezingsproces en voelt heerlijk voor de moeder die het ontvangt. Moederwarmingen worden gewoonlijk ten minste één keer gedaan in de kraamweek worden vaak voortgezet gedurende de hele periode van “zuo yue zi,” of “Sitting the Month”. Ze kunnen makkelijk aan huis worden gegeven. Moxibustie in de postpartum periode verbetert de circulatie, verlicht pijn, stimuleert de energie en wordt gebruikt om specifieke delen van het lichaam te verwarmen. Het is gericht op de buik, de lage onderrug en het bekkengebied en wordt het gebruikt om de kanalen te helpen verwarmen en eventueel om bloedingen te stoppen.