Phone

06-40143722

Email

[email protected]

Opening Hours

Ma - Vr: 9:30 - 17u

Deze therapeutische postpartum mama massages in Utrecht geven rust, steun, troost, veiligheid en bekrachtiging van het moederschap na de bevalling. Naast de baby verdient ook de newborn moeder extra zorg en aandacht, en misschien ook wel wat langer dan alleen in de kraamweek zoals wij die hier kennen. Je bent daarom ook ruim daarna welkom. Het is immer niet alleen de kleine die geboren wordt, maar ook de moeder!

The hand that rocks the cradle is the hand that rocks the world.

William Ross Wallace

Massage na de bevalling

huid op huid contact gouden uur

Net na de bevalling is het tijd om dankbaar te zijn voor het werk wat je lichaam voor je heeft gedaan. De zwangerschap en de bevalling brengen een hoop beweging in lichaam en geest en na de geboorte vraagt de baby veel aandacht. Dan zijn zachte postnatale massages welverdiende momenten voor jezelf. Een massage van de kraamvrouw geeft steun, troost, veiligheid en bemoediging aan je lichaam en geest en draagt bij aan een soepele overgang naar het moederschap. Ook bevorderen ze het herstel en geven ze energie en balans in de postnatale of postpartum periode. In veel culturen staat deze bekend als een rustperiode van 40 dagen ofwel 6 weken waarin moeder en kind de tijd nemen om te rusten en hechten.

Massage aan huis Utrecht

Boek direct een afspraak op de praktijk via de online agenda. Het is daar niet mogelijk om een afspraak binnen 48 uur of aan huis (Utrecht stad, Nieuwegein, Vleuten, De Meern, Houten) te maken. Stuur daarvoor een mailtje of bel 06-40143722! Wie weet is er nog een plekje vrij!

Oosterse tradities kraamperiode

Postpartum herstel na de bevalling om te groeien en bloeien

Wist je dat in India de kraamvrouw elke dag van de 40 dagen rust een oliemassage ontvangt voor een voorspoedig herstel? En dat in China de kersverse moeder moxa-behandelingen krijgt voor warmte en kalmte? In de maatwerk sessies maak ik ook gebruik van beide werkvormen als dat bij jou past, sterker nog, therapeutische Ayurvedische massagetechnieken zijn altijd onderdeel van de postnatale massagesessies, vanwege krachtige ondersteuning voor de kraamvrouw. Ze worden aangevuld met specifieke drukpunten en handgrepen ter bevordering van een voorspoedig herstel na de bevalling.

Ayurvedische postpartum oliemassage

Ayurveda is een rijke schat aan kennis over de natuurlijke werking van onze lichaam en geest bij de bevruchting, de zwangerschap en herstel tijdens de kraamtijd. De principes van Ayurveda kunnen worden ingezet bij het herstel van de pas bevallen vrouw. Dat betekent dat elke sessie maatwerk is en jouw persoonlijke balans (dosha) uitgangspunt is voor de behandeling. Traditioneel wordt er bij pas bevallen vrouwen vaak met veel olie en aardende therapeutische massagetechnieken en handstroken gewerkt, om het element lucht te balanceren. Ook kunnen voedingsadviezen op maat mee worden gegeven.

Mother warming met moxa

moxa moederwarming zuo yue zi,

Het principe van het opwarmen van de moeder is heel eenvoudig: Moxa, gedroogd bijvoetkruid, wordt als een smeulend kooltje boven de huid gebrand en verwarmt specifieke acupunctuurpunten. Dit ondersteunt het genezingsproces en voelt heerlijk voor de moeder die het ontvangt. Moederwarmingen worden gewoonlijk ten minste één keer gedaan in de kraamweek worden vaak voortgezet gedurende de hele periode van “zuo yue zi,” of “Sitting the Month”. Ze kunnen makkelijk aan huis worden gegeven. Moxibustie in de postpartum periode verbetert de circulatie, verlicht pijn, stimuleert de energie en wordt gebruikt om specifieke delen van het lichaam te verwarmen. Het is gericht op de buik, de lage onderrug en het bekkengebied en wordt het gebruikt om de kanalen te helpen verwarmen en blokkades van de zwangerschap en bevalling op te heffen.

Wat zijn de voordelen van postpartum massage?

Rust, steun, troost, veiligheid en bekrachtiging van het moederschap
Versnelt het herstel van lichaam na de bevalling
Balanceert de hormoonhuishouding
Bevordert de afvoering van vocht (zwangerschapsoedeem)
Bevordert lactatie (borstvoeding)
Keizersnee littekenmassage voor verzachting van het litteken
Vermindert vaginale spataderen
Ontspanning van de lage rug en bekkenbodem (want is flink aan het werk geweest)
Ondersteunt bekkenbodemklachten
Verlicht kraamtranen & baby blues (in overleg met behandelend zorgverlener).
Bevordert herstel na een miskraam

De voordelen van de postnatale mama massage werken door in de rest van je leven.

Wanneer starten met postnatale massages?

De eerste week na de geboorte van je baby is de kraamtijd. Vaak is er dan een kraamverzorgende aanwezig die voor je zorgt. Vanaf een dag of zes tot een jaar na de bevalling ben je van harte welkom voor een eerste kraamtijdmassage, als je een keizersnede hebt gehad na minimaal acht weken. Tijdens die eerste afspraak bespreken we jouw behoeften en plannen we een serie van vervolgbehandelingen, bij voorkeur op één of twee vaste momenten per week waarop we beiden kunnen. Aanvullingen met een mama blessing en baarmoederpakkingen zijn ook mogelijk.

Wat is het verschil tussen een zwangerschapsmassage en een postpartum ofwel postnatale massage?

Een zwangerschapsmassage is gericht op het ondersteunen van de zwangere vrouw, een postpartum op het dragen van de nieuwe moeder na de bevalling. Dat betekent dat er andere handgrepen en technieken worden ingezet. In een zwangerschapsmassage worden drukpunten vermeden; In een postpartum massage worden ze juist wel actief ingezet, bijvoorbeeld om de bekkenbodem te ondersteunen na de inspanning tijdens de bevalling. De aandacht ligt verder bij het voelen, koesteren & omarmen van jou in deze kwetsbare overgangsfase naar het moederschap.