Methodiek

Therapeutische postpartum massages voor de kersverse mama geven energie & balans, rust, steun, troost, veiligheid en bekrachtiging van het moederschap na de bevalling. 

Of bel 06-40143722 voor een last-minute afspraak of een afspraak aan huis
oranje lelie moederschap kraamvrouw postnataal

Therapeutische massage na de bevalling

Net na de bevalling is het tijd om dankbaar te zijn voor het werk wat je lichaam voor je heeft gedaan. De zwangerschap en de bevalling brengen een hoop beweging in lichaam en geest en na de geboorte vraagt de baby veel aandacht. Dan zijn zachte postnatale massages welverdiende momenten voor jezelf. Een massage van de kraamvrouw geeft steun, troost, veiligheid en bemoediging aan je lichaam en geest en draagt bij aan een soepele overgang naar het moederschap. Ook bevorderen ze het herstel en geven ze energie en balans in de postnatale of postpartum periode. In veel culturen staat deze bekend als een rustperiode van 40 dagen ofwel 6 weken waarin moeder en kind de tijd nemen om te rusten en hechten.

Wat zijn de voordelen van postpartum massage?

Het was een ontzettend fijne en ontspannende massage! Heerlijk rustgevend, in een prettige sfeer. Ik kan (en zal) het iedereen aanraden.

Verlichting kraamperiode ook na kraamtijd

Stappen ondersteuning balans moeder 

1. Huidige balans bepalen
De eerste week na de geboorte van je baby is de kraamtijd. Vaak is er dan een kraamverzorgende aanwezig die voor je zorgt. Vanaf een dag of zes tot een jaar na de bevalling ben je van harte welkom voor een eerste consult, als je een keizersnede hebt gehad na minimaal acht weken. Tijdens die eerste afspraak bespreken we jouw behoeften.
3. Doorlopende support
Afhankelijk van jouw vraag plannen we een serie van afspraken in. Een serie van consulten in de eerste 40 dagen na de baring en ruim daarna geeft het sterkste balancerend effect.

Massage in Utrecht aan huis of op de praktijk

Ik kom ook naar je toe met mijn e-bakfiets!
Boek direct een post-partum consult op de praktijk of massage aan huis in de stad Utrecht / Nieuwegein noord via de online agenda of bestel een tegoedbon. Op korte termijn een afspraak maken? Stuur daarvoor een berichtje of bel 06-40143722! Wie weet is er nog een plekje vrij!
Marise massage aan huis na de bevalling utrecht

Oosterse tradities kraamperiode

Wist je dat in India de kraamvrouw elke dag van de 40 dagen rust een oliemassage ontvangt voor een voorspoedig herstel? En dat in China de kersverse moeder moxa-behandelingen krijgt voor warmte en kalmte? In de maatwerk sessies maak ik ook gebruik van beide werkvormen als dat bij jou past, sterker nog, therapeutische Ayurvedische massage technieken zijn altijd onderdeel van de postnatale massagesessies, vanwege krachtige ondersteuning voor de kraamvrouw. Ze worden aangevuld met specifieke drukpunten en handgrepen ter bevordering van een voorspoedig herstel na de bevalling.

The hand that rocks the cradle is the hand that rocks the world.

William Ross Wallace

Masseren moeder Ayurveda

Ayurveda is een rijke schat aan kennis over de natuurlijke werking van onze lichaam en geest bij de bevruchting, de zwangerschap en herstel tijdens de kraamtijd. De principes van Ayurveda kunnen worden ingezet bij het herstel van de pas bevallen vrouw. Dat betekent dat elke sessie maatwerk is en jouw persoonlijke balans (dosha) uitgangspunt is voor de behandeling. Traditioneel wordt er bij pas bevallen vrouwen vaak met veel olie en aardende therapeutische massagetechnieken en handstroken gewerkt, om het element lucht te balanceren. Ook kunnen voedingsadviezen op maat mee worden gegeven.

Mother warming moxa

Het principe van het opwarmen van de moeder is heel eenvoudig: Moxa, gedroogd bijvoetkruid, wordt als een smeulend kooltje boven de huid gebrand en verwarmt specifieke acupunctuurpunten. Dit ondersteunt het genezingsproces en voelt heerlijk voor de moeder die het ontvangt. Moederwarmingen worden gewoonlijk ten minste één keer gedaan in de kraamweek worden vaak voortgezet gedurende de hele periode van “zuo yue zi,” of “Sitting the Month”. Ze kunnen makkelijk aan huis worden gegeven. Moxibustie in de postpartum periode verbetert de circulatie, verlicht pijn, stimuleert de energie en wordt gebruikt om specifieke delen van het lichaam te verwarmen. Het is gericht op de buik, de lage onderrug en het bekkengebied en wordt het gebruikt om de kanalen te helpen verwarmen en blokkades van de zwangerschap en bevalling op te heffen.

Graag zet ik mijn ervaring en expertise in om je holistisch te ondersteunen.