Word je eigen unieke Hypnobirthing Pro​

In de live cursus hypnobirthing in Utrecht en omstreken neemt je mee op geboortereis om in vier stappen je eigen, unieke Hypnobirthing Pro te worden voor een zo kalm, soepel en natuurlijk mogelijke bevalling in eigen regie. De bevalcursus wordt gegeven door ervaren hypnobirthing docent Marise Bout en flexibel in te vullen afhankelijk van jouw/jullie wensen en behoeften. ​

Marise Bout hypnobirthing leraar
Laat spanning los en bouw vertrouwen op voor de bevallingvoor de bevalling
hypnobirthing utrecht cursus boek bevallen

Wat maakt deze hypnobirthing cursus uniek?

Live groepscursus hypnobirthing cursus met gelijkgestemden om samen mee op geboortereis te gaan.
De locatie van de hypnobirthing cursus in Utrecht Hoograven is goed bereikbaar met auto, fiets en ov, bijvoorbeeld vanuit de omliggende Utrechtse wijken. Maar ook als je uit omliggende gemeenten komt is de cursuslocatie makkelijk te bereiken.
December za 3-10 10:00-16:00 (Utrecht) - Nederlands - nog plek
Januari wo 4-11-18-25 18:45-21:45 (Utrecht) - Engels - nog plek
Februari wo 1-8-15-22 18:45-21:45 (Utrecht) - Nederlands - nog plek
Maart 8-15-22-29 18:45-21:45 (Utrecht) - Engels - nog plek
zwangerschapscursus utrecht locatie garage rotsoord
ouders hypnobirthing cursus Utrecht Nieuw Rotsoord
privé cursus hypnobirthing gooi groene hart utrecht
ouders met rustige hypnobirth baby
Privé hypnobirthing cursus met persoonlijke begeleiding van Marise als hypnobirthing docent in Utrecht e.o.
Waar dan? Alle locaties - bij jou thuis - die binnen 1 uur ov-reistijd vanuit Utrecht vallen, waaronder Nieuwegein, IJsselstein, Gorinchem, Montfoort, Vleuten, De Meern, Harmelen, Maarssen, Breukelen, Abcoude, rondom station Amsterdam Zuidoost en Amstel, Bunnik, Houten, Zeist, Driebergen, De Bilt, Bilhoven, Soesterberg, Den Dolder, Hilversum, Amersfoort, Woerden en Gouda.

Marise begeleid de groep rustig en open. Ze geeft ruimte aan alle vragen, gedachten en emoties. Het was inspirerend om als doula bij haar les hypnobirthing aanwezig te zijn!

Op weg naar een positieve geboorte-ervaring

Vier stappen voor zwangeren met partner

1. Geboorteproces en fysiologie

Je ontvangt informatie over het geboorteproces, zodat je weet wat je kan verwachten. Ook gaan we in op jouw zwangere lijf en waar die door de natuur speciaal voor ontworpen is en geven we invullin gaan de rol van je geboortepartner, zodat deze je volop kan steunen. Uitgangspunt in jouw persoonlijke intentie voor de bevalling. Want elke vrouw, elke zwangerschap en elke baby is uniek.

2. Oefening baart kunst

Met uitleg van jouw hypnobirthing docent ga je aan de slag met ademhalings- en visualisatietechnieken, positieve geboorte affirmaties en scripts, aanrakings- en massagetechnieken en last-but-not least het gebruik van positieve ankers (en dan wel wat uitgebreider dan gemiddeld, want ankers zijn de basis van het hypnotische effect).

3. Navigeren in de geboortezorg

Je leert de ins- en outs van de Nederlandse geboortezorg en tools om erin te navigeren. Deze hypnobirthing cursus is ook geschikt voor moeders met bijzondere omstandigheden, zoals stuitligging - gevorderde leeftijd van de moeder - geboorte met keizersnede - sterrenkijkers - langere zwangerschappen - groep B streptokokken.

4. De bevalling

We gaan in op je bevalwensen en lopen de opties tijdens de bevalling stap-voor-stap door. Je leert zacht naar beneden te ademen én hoe je kan voelen waar je baarmoedermond zich zacht en soepel mag openen. En wat is een lotus-geboorte eigenlijk? En een gouden uur?

Tarieven Hypnobirthing Pro

Kies een variant die bij je past

Live groepscursus

€343

Groepscursus in Utrecht met gelijkgestemden

Privé cursus

€497

Korte 1-daagse hypnobirthing privé cursus

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er een (groeps)les niet door kan gaan?
Mocht de groepscursus een keer niet doorgaan, dan krijg gratis toegang tot de online cursus om de les te vervangen. Gaat de les vanwege onvoorziene omstandigheden vaker niet door, krijg je je geld terug en de mogelijkheid een voor een andere cursus te kiezen.
Wat is het beste moment om met de cursus te beginnen?
Dat kan op elk moment tijdens de zwangerschap. De meeste vrouwen starten de hypnobirthing zwangerschapscursus in het tweede of derde trimester, na de 20-weken echo. Ben je meer dan 34 weken zwanger? Kies dan voor een privé combi stoomcursus of online cursus.
Wat zijn de overige cursusvoorwaarden?
Die lees je in de Algemene Voorwaarden.