Natural Waves'

Met deze diepgaande cursus hypnobirthing in Utrecht bouw je vertrouwen op en laat je spanning los voor een zo kalm, soepel en natuurlijk mogelijke bevalling in eigen regieEen complete hypnobirthing cursus vol kennis en oefeningen om body en mind optimaal voor  te bereiden op de bevalling, voor een goede start voor baby, moeder en partner

hechting moeder en kind na de bevalling
Check de data van de groepscursus - laatste groepscursus in juni 2024, daarna alleen privé of online!

Op weg naar een positieve geboorte-ervaring in Utrecht

Vier stappen voor zwangeren met partner

1. Geboorteproces en fysiologie

Je ontvangt informatie over het geboorteproces, zodat je weet wat je kan verwachten. Ook gaan we in op jouw zwangere lijf en waar die door de natuur speciaal voor ontworpen is en geven we invullin gaan de rol van je geboortepartner, zodat deze je volop kan steunen. Uitgangspunt in jouw persoonlijke intentie voor de bevalling. Want elke vrouw, elke zwangerschap en elke baby is uniek.

2. Hypnobirthing technieken

Met uitleg van jouw hypnobirthing docent ga je aan de slag met ademhalings- en visualisatietechnieken, positieve geboorte affirmaties en scripts, aanrakings- en massagetechnieken en last-but-not least het gebruik van positieve ankers.

3. Navigeren in de geboortezorg

Je leert de ins- en outs van de Nederlandse geboortezorg en tools om erin te navigeren. Deze hypnobirthing cursus is ook geschikt voor moeders met bijzondere omstandigheden, zoals stuitligging - gevorderde leeftijd van de moeder - geboorte met keizersnede - sterrenkijkers - langere zwangerschappen - groep B streptokokken.

4. De bevalling

We gaan in op je bevalwensen en lopen de opties tijdens de bevalling stap-voor-stap door. Je leert zacht naar beneden te ademen én hoe je kan voelen waar je baarmoedermond zich zacht en soepel mag openen. En wat is een lotus-geboorte eigenlijk? En een gouden uur?

hypnobirthing oefening zwangere wandelt op strand golven geboorte

Wat ontvang je bij deze hypnobirthing cursus?

Zeer uitgebreide en compleet online programma ter voorbereiding voor je bevalling, zo natuurlijk mogelijk. Marise is zeer ervaren, vakkundig met duidelijke uitleg. Super! Tevens een online telefooncall genomen aan het einde van de online cursus. Een heel prettig gesprek, ze denkt echt mee en stelt je gerust waar nodig.

Live groepscursus hypnobirthing cursus met gelijkgestemden om samen mee op geboortereis te gaan.

De locatie van de hypnobirthing cursus in Utrecht is bij Kinderboerderij Nieuw Rotsoord en is goed bereikbaar met auto, fiets en ov (vlak bij station Utrecht Vaartsche Rijn). De locatie heeft een warme, knusse palletkachel en in de lente en zomer gaan de deuren open om te genieten van het aanwezige groen.
De Garage Nieuw Rotsoord Utrecht

Ik kijk met een goed gevoel terug op de bevalling. Deze bevalling ging heel bewust, met veel rust! Met bezinning, ruimte om eigen keuzes te maken en meer het gevoel van de eigen regie. Dank hiervoor!

privé cursus hypnobirthing gooi groene hart utrecht

Privé hypnobirthing cursus met persoonlijke begeleiding van Marise als hypnobirthing docent in Utrecht e.o.

Waar dan? Alle locaties - bij jou thuis - die binnen 1 uur ov-reistijd vanuit Utrecht vallen, waaronder Nieuwegein, IJsselstein, Gorinchem, Montfoort, Vleuten, De Meern, Harmelen, Maarssen, Breukelen, Abcoude, rondom station Amsterdam Zuidoost en Amstel, Bunnik, Houten, Zeist, Driebergen, De Bilt, Bilhoven, Soesterberg, Den Dolder, Hilversum, Amersfoort, Woerden en Gouda.

I am so grateful for Marise’s calm, open and welcoming presence as she shared with us the wonderful knowledge she has accumulated around natural, positive child birth. We walked away from the course super inspired, reassured, connected and equipped with very supportive tools in preparation for the birth of our little one.

I 100% recommend Marise’s course to anyone expecting to bring a child into this world! I am sure my birthing experience would not be same without this hypnobirthing course. A heartfelt thank you to Marise! ❤️

Kies een variant die bij je past

Live groepscursus

€343

Groepscursus in Utrecht met gelijkgestemden

Privé cursus

€497

Korte 1-daagse hypnobirthing privé cursus

Zijn er voor deze hypnobirthing cursus vergoedingen door de verzekeraar mogelijk?

Ben je aanvullend verzekerd voor zwangerschap en geboortezorg, dan zijn er mogelijkheden voor vergoeding van de cursus. Vraag je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Wat gebeurt er een (groeps)les niet door kan gaan?

Mocht de groepscursus een keer niet doorgaan, dan krijg gratis toegang tot de online cursus om de les te vervangen. Gaat de les vanwege onvoorziene omstandigheden vaker niet door, krijg je je geld terug en de mogelijkheid een voor een andere cursus te kiezen.

Wat is het beste moment om met de cursus te beginnen?

Dat kan op elk moment tijdens de zwangerschap. De meeste vrouwen starten de hypnobirthing zwangerschapscursus in het tweede of derde trimester, na de 20-weken echo. Ben je meer dan 34 weken zwanger? Kies dan voor een privé combi stoomcursus of online cursus.

Wat zijn de overige cursusvoorwaarden?

Die lees je in de Algemene Voorwaarden.