Phone

06-40143722

Email

[email protected]

Opening Hours

Ma - Vr: 9:30 - 17u

Voor een positieve bevalling

Een complete, praktische en vriendelijke 12-urige hypnobirthing zwangerschapscursus om spanning los te laten en vertrouwen op te bouwen tijdens zwangerschap en geboorte. Voor jou en je partner, als positieve voorbereiding op je bevalling. Volop aandacht voor eigen regie, body & mind.

Moeder

Ik kijk met een goed gevoel terug op de bevalling. Deze bevalling ging heel bewust, met veel rust! Met bezinning, ruimte om eigen keuzes te maken en meer het gevoel van de eigen regie. Dank hiervoor!

Hypnobirthing cursusmateriaal

12 uur hypnobirthing cursusbegeleiding -
2021 editie van The Hypnobirthing Book met 15 hypnobirthing oefeningen - hypnobirthing MP3’s (Nederlands en Engels) -
cursusmap met hand-outs - informatiebladen over o.a. inleiden, thuis bevallen, stuitligging en zwangerschapsdiabetes -
extra online inspiratie module

Hypnobirthing oefeningen

Ademhalings- en visualisatietechnieken -
positieve geboorte affirmaties - ontspanningsoefeningen -
aanrakings- en massagetechnieken -het gebruik van positieve ankers -
informatie over het geboorteproces, zodat je weet wat je kan verwachten -
invulling van de rol van je geboortepartner, zodat deze je volop kan steunen

Aandacht voor eigen regie

Jouw zwangere lijf en waarvoor het speciaal voor ontworpen is
De Nederlandse geboortezorg en mogelijke interventies
Voordelen en risico’s van interventies zodat je een geïnformeerde keuze kan maken

Hypnobirthing ademhalingstechnieken

De “Up Breathing”, een ademhalingstechniek waarbij je langer uitademt dan inademt en daardoor goed kan loslaten. Het is immers de ademhaling die het autonoom zenuwstelsel direct kan beïnvloeden en daarmee direct invloed heeft op jouw rust tijdens de baring.

Moeder en vader

Ik kon me met behulp van de scripts en de anchors er heel goed door heen “ontspannen” en was ik heel relaxed. We zijn je echt ontzettend dankbaar voor alles wat je ons hebt geleerd en alle materialen die we hebben gekregen. Het is zo’n fijne ervaring geweest en het feit dat ik geen seconde bang of zenuwachtig ben geweest is echt geweldig. Al het oefenen is het absoluut waard geweest!

Hypnobirthing Utrecht

Live twee- of vierdaagse groepscursus hypnobirthing met gelijkgestemden uit Utrecht en omstreken. Op Kinderboerderij Nieuw Rotsoord. Gezellig en leerzaam.

Mom and dad

We are very greatful for the hypnobirthing course as the tips and tricks you taught us were a huge help to us both. Hypnobirthing helped us have an open mind & to ask all the right questions

Privécursus hypnobirthing

Persoonlijke hypnobirthing cursus aan huis (of virtueel) met 1-op-1 sessies voor jou en je partner. Relaxt en op maat.

Lees verder
Privécursus hypnobirthing

Online zwangerschapscursus

In je eigen tijd, in je vertrouwde thuisomgeving met mogelijkheid voor persoonlijke begeleiding van de hypnobirthing docent

Lees verder
Online zwangerschapscursus

Opfriscursus

Als je al eerder een hypnobirthing cursus hebt gevolgd en je je nu weer in de ontspanning wil onderdompelen.

Lees verder
Opfriscursus

Veelgestelde vragen

Wat maakt deze hypnobirthing cursus uniek?

In Nederland zijn er verschillende hypnobirthing-methoden beschikbaar. Ik heb bewust gekozen voor KGHypnobirthing omdat die een Europese, vriendelijke toon heeft en bewegingsvrijheid geeft voor maatwerk en eigen inbreng. Naast het uitgebreide KGH-cursusmateriaal gaan we daarom ook in op je opties in de Nederlandse geboortezorg en is er extra aandacht voor body-mind technieken. Het complete KGH-trainingsprogramma dat wereldwijd wordt gedoceerd ontwikkelt zich continu om up-to-date te blijven. Hierdoor kan ik altijd putten uit de kennis en kunde van het internationale netwerk van ruim 600 KGH-leraren (én is er de mogelijkheid om met een direct lijntje contact op te nemen met grondlegster Katharine Graves). Verder is er extra ondersteuning voor verschillende typen zwangerschappen, zoals stuitligging, tweelingen etc en zijn er fact-sheets volop extra bronnen over allerlei onderwerpen beschikbaar. In Groot-Britannië is dit de enige methode die wordt erkend door de Britse beroepsvereniging van verloskundigen (Royal College of Midwives).

Wat zijn de voordelen van hypnobirthing voor moeder & baby?

Draagt bij aan een kalmere, comfortabelere geboorte-ervaring, soms pijnvrij
Je baby komt in een serene en ontspannen omgeving ter wereld, alert en klaar om zich te hechten, zoals de natuur het bedoeld heeft
KG Hypnobirthing bevallingen zijn vaak korter
Meestal minder medicatie & interventies zoals een keizersnede of vacuum-pomp nodig, waardoor je baby zich natuurlijk en makkelijk kan ontwikkelen na de geboorte
Moeders herstellen vaak sneller na de bevalling, omdat de fysieke impact van de geboorte minder groot is
Je geboortepartner leert om jou te ondersteunen en een actieve rol in te nemen bij de geboorte. Een waardevolle ervaring die jullie samen delen.

Wat zijn de voordelen van hypnobirthing na de geboorte?

De voordelen van de hypnobirthing technieken ondersteunen je niet alleen bij het geboorteproces, maar ook daarna. Als kersverse ouders kan je de geleerde technieken blijven gebruiken voor algehele ontspanning en rust. Ook draagt een positieve geboorte-ervaring bij aan een betere hechting tussen ouders en kind, meer energie en vitaliteit na de geboorte en het op gang komen van de borstvoeding.

Wat is het beste moment om met hypnobirthing te beginnen?

Dat kan op elk moment tijdens de zwangerschap. De meeste vrouwen starten de hypnobirthing zwangerschapscursus in het tweede of derde trimester, na de 20-weken echo. Ben je meer dan 34 weken zwanger? Dan kan je ook een privé stoomcursus overwegen.

Bij welke soort bevallingen kan ik hypnobirthing toepassen?

Thuisbevallingen zoals een badbevalling én bevallingen in een kraamkliniek of ziekenhuis (of de achterbank van de taxi). Met hypnobirthing bereid je je positief voor op elke situatie en omgeving, wat er ook gebeurt.

Waarom geef je kg hypnobirthing altijd in meerdere sessies (4 korte of 2 lange)?

Je body-mind connectie (mindset) trainen komt overeen met het trainen van een spier. Als je alleen theorie leest, heb je je body-mind spier nog niet getraind. Daarom bestaat de zwangerschapscursus bij Natural Waves Hypnobirthing uit de volledige 12 uur die de KG Hypnobirthing-methode beslaat én beoefening thuis. Met een geaccrediteerde leraar met Medische Basiskennis die je tussendoor kan helpen bij vragen en ondersteuning biedt waar je dat kan gebruiken.

Zijn er voor deze hypnobirthing cursus vergoedingen door de verzekeraar mogelijk?

Ben je aanvullend verzekerd voor zwangerschap en geboortezorg, dan zijn er mogelijkheden voor vergoeding van de cursus. Lees verder>>>

Wat doe je om de kwaliteit van de cursus te bewaken?

Docente Marise Bout is een geaccrediteerde KG Hypnobirthing Teacher én aangesloten bij de BeroepsCooperatie ChildBirth Educators (BCE). BCE staat voor kwalitatief hoogstaande prenatale voorlichting en begeleiding. Docenten met het BCE-keurmerk hebben een eersteklas opleidingsachtergrond en houden hun kennis voortdurend up to date, vanuit de visie: “realististische informatie vanuit een positieve benadering, gericht op vertrouwen in het geboorteproces en met regie van de zwangere vrouw en haar partner”. Je vindt haar op de BCE-website onder zwangerschapscursussen in Utrecht.

Wat is hypnobirthing?

Lees deze blog