Leer vrij jouw eigen unieke geboortepad te bewandelen

In de live cursus hypnobirthing in Utrecht en omstreken bouw je vertrouwen op en laat je spanning los voor een zo kalm, soepel en natuurlijk mogelijke bevalling in eigen regieEen vrije hypnobirthing cursus vol kennis en oefeningen om body en mind optimaal voor  te bereiden op de bevalling, voor een goede start voor baby, moeder en partner

hechting moeder en kind na de bevalling

Op weg naar een positieve geboorte-ervaring in Utrecht

Vier stappen voor zwangeren met partner

1. Geboorteproces en fysiologie

Je ontvangt informatie over het geboorteproces, zodat je weet wat je kan verwachten. Ook gaan we in op jouw zwangere lijf en waar die door de natuur speciaal voor ontworpen is en geven we invullin gaan de rol van je geboortepartner, zodat deze je volop kan steunen. Uitgangspunt in jouw persoonlijke intentie voor de bevalling. Want elke vrouw, elke zwangerschap en elke baby is uniek.

2. Hypnobirthing technieken

Met uitleg van jouw hypnobirthing docent ga je aan de slag met ademhalings- en visualisatietechnieken, positieve geboorte affirmaties en scripts, aanrakings- en massagetechnieken en last-but-not least het gebruik van positieve ankers.

3. Navigeren in de geboortezorg

Je leert de ins- en outs van de Nederlandse geboortezorg en tools om erin te navigeren. Deze hypnobirthing cursus is ook geschikt voor moeders met bijzondere omstandigheden, zoals stuitligging - gevorderde leeftijd van de moeder - geboorte met keizersnede - sterrenkijkers - langere zwangerschappen - groep B streptokokken.

4. De bevalling

We gaan in op je bevalwensen en lopen de opties tijdens de bevalling stap-voor-stap door. Je leert zacht naar beneden te ademen én hoe je kan voelen waar je baarmoedermond zich zacht en soepel mag openen. En wat is een lotus-geboorte eigenlijk? En een gouden uur?

hypnobirthing oefening zwangere wandelt op strand golven geboorte

Wat ontvang je bij deze hypnobirthing cursus?

Live groepscursus hypnobirthing cursus met gelijkgestemden om samen mee op geboortereis te gaan.

De locatie van de hypnobirthing cursus in Utrecht is bij Kinderboerderij Nieuw Rotsoord en is goed bereikbaar met auto, fiets en ov (vlak bij station Utrecht Vaartsche Rijn). De locatie heeft een warme, knusse palletkachel en in de lente en zomer gaan de deuren open om te genieten van het aanwezige groen.
De Garage Nieuw Rotsoord Utrecht
privé cursus hypnobirthing gooi groene hart utrecht

Privé hypnobirthing cursus met persoonlijke begeleiding van Marise als hypnobirthing docent in Utrecht e.o.

Waar dan? Alle locaties - bij jou thuis - die binnen 1 uur ov-reistijd vanuit Utrecht vallen, waaronder Nieuwegein, IJsselstein, Gorinchem, Montfoort, Vleuten, De Meern, Harmelen, Maarssen, Breukelen, Abcoude, rondom station Amsterdam Zuidoost en Amstel, Bunnik, Houten, Zeist, Driebergen, De Bilt, Bilhoven, Soesterberg, Den Dolder, Hilversum, Amersfoort, Woerden en Gouda.

Marise begeleid de groep rustig en open. Ze geeft ruimte aan alle vragen, gedachten en emoties. Het was inspirerend om als doula bij haar les hypnobirthing aanwezig te zijn!

Kies een variant die bij je past

Live groepscursus

€343

Groepscursus in Utrecht met gelijkgestemden

Privé cursus

€497

Korte 1-daagse hypnobirthing privé cursus

Zijn er voor deze hypnobirthing cursus vergoedingen door de verzekeraar mogelijk?

Ben je aanvullend verzekerd voor zwangerschap en geboortezorg, dan zijn er mogelijkheden voor vergoeding van de cursus. Vraag je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Wat gebeurt er een (groeps)les niet door kan gaan?

Mocht de groepscursus een keer niet doorgaan, dan krijg gratis toegang tot de online cursus om de les te vervangen. Gaat de les vanwege onvoorziene omstandigheden vaker niet door, krijg je je geld terug en de mogelijkheid een voor een andere cursus te kiezen.

Wat is het beste moment om met de cursus te beginnen?

Dat kan op elk moment tijdens de zwangerschap. De meeste vrouwen starten de hypnobirthing zwangerschapscursus in het tweede of derde trimester, na de 20-weken echo. Ben je meer dan 34 weken zwanger? Kies dan voor een privé combi stoomcursus of online cursus.

Wat zijn de overige cursusvoorwaarden?

Die lees je in de Algemene Voorwaarden.
Open chat
1
Scan de code
Hallo daar 👋 Als je vragen hebt, dan ben ik er voor je.