Hypnobirthing Utrecht - Live Pro cursus

Flexibele, diepgaande en vriendelijke hypnobirthing cursus in Utrecht en Randstad om spanning rondom de bevalling los te laten en vol vertrouwen te bevallen. Voor jou en je partner, ontworpen voor een rustige, soepele en natuurlijke baring.

Oktober wo 5-12-19-26 18:45-21:45 (Utrecht) - Nederlands - nog plek
November wo 9-16-23-30 18:45-21:45 (Utrecht) - Engels - nog plek
December za 3-10 10:00-16:00 (Utrecht) - Nederlands - nog plek
Januari wo 4-11-18-25 18:45-21:45 (Utrecht) - Engels - nog plek
Februari wo 1-8-15-22 18:45-21:45 (Utrecht) - Nederlands - nog plek
Maart 8-15-22-29 18:45-21:45 (Utrecht) - Engels - nog plek
moeder en baby hypnobirthing cursus

Wat maakt deze hypnobirthing cursus uniek?

 

In de live cursus hypnobirthing in Utrecht en omstreken gebruik ik het raamwerk van de online Hypnobirthing Pro-cursus in vier modules, maar vul deze flexibel in afhankelijk van jouw/jullie wensen en behoeften. 

De online Hypnobirthing Pro-cursus is ontwikkeld door Marise Bout: “Ik ben ervaren hypnobirthing docent, hypnobirthing moeder met een positieve geboorte-ervaring, holistisch BATC-therapeut geschoold in o.a. hypnotherapie én sociaal geograaf (MA) en heb na twee jaar lesgeven al deze achtergronden laten samensmelten in een uniek cursusaanbod.”

Ik kijk met een goed gevoel terug op de bevalling. Deze bevalling ging heel bewust, met veel rust! Met bezinning, ruimte om eigen keuzes te maken en meer het gevoel van de eigen regie. Dank hiervoor!

Wanneer is deze bevalcursus voor jou?

 • Als je opziet tegen de bevalling en zorgen en angsten rondom de baring wil loslaten
 • Als je wilt leren hoe je je adem kunt gebruiken om rustig aanwezig te zijn bij je weeën en hoe je je baby zacht naar buiten kunt ademen
 • Als je oefeningen wilt leren om je samen met je (geboorte)partner positief voor te bereiden op de bevalling
 • Als je vertrouwen wil opbouwen in het natuurlijke baringsproces van je lichaam
 • Wanneer je zonder partner gaat bevallen
 • Als je al een hypnobirthing cursus gevolgd hebt en opnieuw gaat bevallen
 • Als je meer de diepte in wilt dan gemiddeld
 • Als je de regie wilt houden tijdens de baring
 • Als je alles wilt leren om te navigeren in de geboortezorg
 • Als je tools wilt leren om om te gaan met bijzondere omstandigheden en interventies
 • Als je je wilt verdiepen in de context waarin je gaat bevallen

De cursus hypnobirthing geeft veel handvatten om na te denken over eigen bevalwensen en ook om om te schakelen mocht het anders lopen dan verwacht. Uitgangspunt is het natuurlijke proces van bevallen, hoe dit te ondersteunen. Ook handig voor partners! Marise is een fijne en open cursusleider bij wie je je op je gemak voelt.

Live groepscursus hypnobirthing cursus met gelijkgestemden om samen mee op geboortereis te gaan.
ouders hypnobirthing cursus Utrecht Nieuw Rotsoord
Privé hypnobirthing cursus met persoonlijke begeleiding van Marise als hypnobirthing docent in combinatie met de online cursus. Utrecht e.o.
Deze cursus is een voordelige keus en in je eigen tijd te volgen.

Ik kon me met behulp van de scripts en de anchors er heel goed door heen “ontspannen” en was ik heel relaxed. We zijn je echt ontzettend dankbaar voor alles wat je ons hebt geleerd en alle materialen die we hebben gekregen. Het is zo’n fijne ervaring geweest en het feit dat ik geen seconde bang of zenuwachtig ben geweest is echt geweldig. Al het oefenen is het absoluut waard geweest!

Marise begeleid de groep rustig en open. Ze geeft ruimte aan alle vragen, gedachten en emoties. Het was inspirerend om als doula bij haar les hypnobirthing aanwezig te zijn!

Op weg naar een positieve geboorte-ervaring

Vier stappen voor zwangeren met partner

1. Geboorteproces en fysiologie

Je ontvangt informatie over het geboorteproces, zodat je weet wat je kan verwachten. Ook gaan we in op jouw zwangere lijf en waar die door de natuur speciaal voor ontworpen is en geven we invullin gaan de rol van je geboortepartner, zodat deze je volop kan steunen. Uitgangspunt in jouw persoonlijke intentie voor de bevalling. Want elke vrouw, elke zwangerschap en elke baby is uniek.

2. Oefening baart kunst

Met uitleg van jouw hypnobirthing docent ga je aan de slag met ademhalings- en visualisatietechnieken, positieve geboorte affirmaties en scripts, aanrakings- en massagetechnieken en last-but-not least het gebruik van positieve ankers (en dan wel wat uitgebreider dan gemiddeld, want ankers zijn de basis van het hypnotische effect).

3. Navigeren in de geboortezorg

Je leert de ins- en outs van de Nederlandse geboortezorg en tools om erin te navigeren. Deze hypnobirthing cursus is ook geschikt voor moeders met bijzondere omstandigheden, zoals stuitligging - gevorderde leeftijd van de moeder - geboorte met keizersnede - sterrenkijkers - langere zwangerschappen - groep B streptokokken.

4. De bevalling

We gaan in op je bevalwensen en lopen de opties tijdens de bevalling stap-voor-stap door. Je leert zacht naar beneden te ademen én hoe je kan voelen waar je baarmoedermond zich zacht en soepel mag openen. En wat is een lotus-geboorte eigenlijk? En een gouden uur?

Tarieven Hypnobirthing Pro

Kies een variant die bij je past

Online cursus

€137

In je eigen tijd aan de slag

Live groepscursus

€343

Groepscursus in Utrecht met gelijkgestemden

Combi privé cursus

€367

Korte 1-daagse hypnobirthing privé + online

Privé videocall 45 minuten met hypnobirthing docent Marise Bout €67. 

Praktische vragen

Is Hypnobirthing Pro een bevalcursus of zwangerschapscursus?
Omdat Hypnobirthing Pro je voorbereidt op de bevalling is het eerder een bevallingscursus dan zwangerschapscursus. Voor aanvullende zwangerschapsbegeleiding maak je een 1:1 afspraak .
Wat is het beste moment om met de cursus te beginnen?
Dat kan op elk moment tijdens de zwangerschap. De meeste vrouwen starten de hypnobirthing zwangerschapscursus in het tweede of derde trimester, na de 20-weken echo. Ben je meer dan 34 weken zwanger? Kies dan voor een privé combi stoomcursus of online cursus.
Kan ik ook vanuit het buitenland meedoen?
Ook als je in het buitenland werkt of op reis bent, ben je van harte welkom bij de online cursus of combi privécursus. Met een achtergrond als Sociaal Geograaf geniet ik ervan om ouders van over de hele wereld te mogen verwelkomen. Ik heb ervaring met het lesgeven aan ouders uit Frankrijk, België, Duitsland, Noorwegen, Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Hongarije, Roemenië, Oostenrijk, China, Colombia!