Telefoonnummer

+31 640143722

Email

info@naturalwaves.nl

Openingstijden

9:30 - 17:00

De voetreflexmethodiek is een werkvorm waarbij zones op de voet organen en lichaamsdelen weerspiegelen. Door deze reflexpunten te stimuleren worden blokkades opgeheven en word je zelfherstellend vermogen aangesproken. Therapeutische voetreflexmassage werkt niet alleen sterk aardend, maar kan ook tijdens de zwangerschap worden ingezet, om je voor te bereiden op de bevalling, bij stuitligging, om ongemak te verlichten, weëen op te wekken of voor je postpartum herstel.


Voetreflexologie rondom zwangerschap

In de negen maanden dat je zwanger bent verandert je lichaam continu. Je lichaam en geest zijn volop in ontwikkeling om jou en je baby te laten groeien en bloeien. Daardoor kan het gebeuren dat je last krijgt van zwangerschapskwaaltjes. Met de voetreflexmethodiek kunnen de betrokken systemen zoals het spijsverteringsstelsel en het hormoonstelsel via de reflexzones op de voeten worden ondersteund om je zwangerschap zo energiek en gebalanceerd mogelijk door te komen.

Reflexzones om bevalling op te wekken

De reflexzones uit de voetreflexologie kunnen ook worden gericht op de systemen betrokken bij het opwekken van de bevalling. Handig om op een natuurlijke manier de bevalling in te leiden. Als je overtijd bent en in overleg bent met je verloskundige of gynaecoloog om je te strippen of medisch in te leiden, is overtijdsbehandeling met de voetreflexmethodologie een mooi alternatief. De behandeling van drukpunten op je voet nodigen je baby uit om in beweging te komen. Het is tenslotte de baby die het startsignaal voor de bevalling geeft als hij of zij er klaar voor is. Wil je dat, dan plannen we een aantal sessies kort op elkaar in. Naast de reflexpunten op je voeten geef ik ook aandacht aan een aantal andere acupressuurpunten op je lijf voor het opwekken van de bevalling en geef ik je nog een aantal tips mee voor een natuurlijke inleiding.

Reflexzones bij stuitligging

Een voetreflexbehandeling is ook inzetbaar bij stuitligging, omdat er specifieke reflexzones in contact staan met de baarmoeder. Behandeling van deze punten in combinatie met moxa is een mooie methode om een kindje op een natuurlijke manier te laten draaien, als natuurlijk alternatief voor een ECV of een eventuele keizersnede als resultaat van de stuitligging.

Therapeutische voetreflexmassage bij postpartum herstel

reflexologie en voetmassage verlicht zwangerschapskwaaltjes

Therapeutische voetreflexmassage bij de kraamvrouw bevordert herstel, energie & balans bij de kraamvrouw. Een postpartum traject met onder meer massage van de voeten ondersteunt de kraamvrouw tot een jaar na de bevalling op vele manieren. Ook daarna gelden alle voordelen voor de nieuwe mama.

Is voetreflexologie veilig als je zwanger bent?

Zwangere vrouwen vragen zich vaak af of balanceren via de voeten wel veilig is tijdens de zwangerschap. Het antwoord is zonder meer ja! De verlichting en het balancerend effect zijn alleen maar positief. Om toch het zekere voor het onzekere te nemen in het kwetsbare eerste trimester ben je vanaf 12 weken van harte welkom in de praktijk.

Effect op lichaam en geest

Samenvattend heeft de voetreflexmethodiek een verlichtend effect op lichaam en geest. De werkvorm geeft energie en balans en heeft de volgende voordelen:

  • Verlicht onrust en spanning
  • Verbetert de doorbloeding
  • Ondersteunt het immuunsysteem
  • Verlicht zwangerschapskwaaltjes zoals slapeloosheid, zwangerschapsmisselijkheid, brandend maagzuur en rugpijn
  • Wakkert de opwekking van de bevalling aan
  • Stimuleert draaiing baby bij stuitligging
  • Bevordert postpartum herstel

Historie reflexologie

Meerdere bronnen rapporteren dat reflexologie in zowel in Latijns Amerika als in India en China zijn oorsprong heeft. Zo gaat het verhaal dat de Chinese acupuncturist Dr. Ko Chung ontdekte dat als hij zijn duimen gebruikte om een sterke druk op de voeten uit te oefenen terwijl de naalden op zijn plaats zaten, de werking werd versterkt en er extra energie vrijkwam. Vervolgens was het fysiotherapeute Eunice Ingham die begin vorige eeuw was de oude kennis vertaalde naar een westerse benadering waarin voetreflexzones samenhangen met bepaalde lichaamsdelen en organen.

Boek direct een afspraak via de online agenda. Het is daar niet mogelijk om een afspraak binnen 48 uur te maken. Wil je een last-minute afspraak of staat er geen geschikte tijd bij? Stuur dan een mailtje of bel 06-40143722! Wie weet is er nog een plekje vrij! Je kunt een afspraak tot 48 uur van te voren kosteloos afzeggen of verplaatsen. Daarna breng ik het volle tarief in rekening.