Methodiek

Therapeutische voetreflex massage in Utrecht om te balanceren via de reflexzones bij zwangerschap, bevalling en vrouwenklachten. Ook voor het opwekken van de bevalling bij naderende medische inleiding

Of bel 06-40143722 voor een last-minute afspraak of een afspraak aan huis
zones voet vrouw moeder baby opwekken bevalling

Hoe werken voetreflexzones?

De drukpunten en reflexzones weerspiegelen organen en lichaamsdelen. Door deze punten op de voet te stimuleren worden blokkades opgeheven en word je zelfherstellend vermogen aangesproken, voor een optimale gezondheid.

Voetreflexzones zwangerschap

In de negen maanden dat je zwanger bent verandert je lichaam continu. Je lichaam en geest zijn volop in ontwikkeling om jou en je baby te laten groeien en bloeien. Via de voetreflex punten op de voet kunnen misselijkheid, pijntjes en constipatie worden verlicht. Ook kunnen de betrokken systemen zoals het spijsverteringsstelsel en het hormoonstelsel via de reflexzones op de voeten worden ondersteund om je zwangerschap zo energiek en gebalanceerd mogelijk door te komen.

Bevalling opwekken via drukpunten voeten

Via drukpunten op de voeten de bevalling aanwakkeren is een niet-medisch alternatief om de baring op te wekken als je bijna overtijd (42+ weken) bent. Rond week 41 komt er een punt dat je met je verloskundige of gynaecoloog in overleg gaat over je opties: afwachten, strippen of medisch in te leiden. Dan is de bevalling opwekken via drukpunten op de voet een zachte manier om de baring uit te nodigen als je zo natuurlijk mogelijk wilt bevallen.

Middelen natuurlijke inleiding?

Wellicht ken je de verhalen van vrouwen die zijn bevallen na het eten van een ananas. Dat klinkt goed en makkelijk! Maar, nou schijnt het dat je ongeveer 8 ananassen moet eten om genoeg van het stofje kinine binnen te krijgen om enig effect te hebben. Er zijn andere zachte methoden, maar wat je ook wel of niet kiest, weet dat ook dit een interventie is, dus weeg af wat voor jou belangrijk is in de keuze om af te wachten en de natuur zijn werk te laten doen (baby knows best), of toch iets te doen omdat je bijvoorbeeld alles wil hebben gedaan om een medische inleiding te voorkomen.

voetreflexmassage voetreflex therapie reflexzones

Graag zou ik je hierbij willen laten weten dat ik gisteren bevallen ben van een prachtige dochter; Ik wil je via deze weg nogmaals graag bedanken voor de fijne behandeling, zeer prettig en ook nog eens met effect 🙂

Hoe ziet een voetreflex consult eruit?

In de praktijk of bij jou thuis (Utrecht stad)

1. Voeten in kaart
Tijdens de eerste afspraak op de praktijk of bij jou aan huis in Utrecht bespreken we jouw wensen en vragen rondom jouw gezondheid en brengen meteen jouw persoonlijke balans in kaart met een voetdiagnose.
2. Voetreflex behandeling
Tijdens de behandeling balanceer ik de reflexzones op de hele voet en geef ik extra aandacht aan eventuele blokkades.
3. Casus bevallen
Als je (bijna) overtijd bent stimuleer ik ook reflexzones en acupresuurpunten voor het aanwakkeren van weeën en doe ik een hypnobirthing oefening voor deze fase van de zwangerschap. Dit kan de baby in beweging brengen als die er klaar voor is.
4. Vervolg
Ook geef ik je tips en oefeningen voor thuis mee.
Marise praktijk Hoograven vrouwengezondheid
Of bel 06-40143722 voor een last-minute afspraak of een afspraak aan huis
ACHTERGROND

Geschiedenis reflexzone therapie​

Het verhaal gaat dat de Chinese acupuncturist Dr. Ko Chung ontdekte dat als hij zijn duimen gebruikte om een sterke druk op de voeten uit te oefenen terwijl de naalden op zijn plaats zaten, de werking werd versterkt en er extra energie vrijkwam. Vervolgens was het fysiotherapeute Eunice Ingham die begin vorige eeuw was de oude kennis uit de TCM vertaalde naar een westerse benadering waarin voetreflexzones samenhangen met bepaalde lichaamsdelen en organen.

Medische inleiding: Voorbereiden baarmoedermoedermond

positieve bevalling cursus hypnobirthing ervaring

Als jij en je verloskundige of gynaecoloog samen kiezen voor een medische inleiding, kan je drie dagen hiervoor starten met behandeling van de reflexzones op de voet en acupressuurpunten op het lichaam. Dit wakkert zowel het samentrekken van de baarmoeder als het verweken en verstrijken van de baarmoedermond aan (de ontsluiting). Ook als de baring niet spontaan begint, nodigt dit de cervix hierdoor zachter is en de kans om met zo min mogelijk ingrepen te bevallen toeneemt.

Therapeutische voetreflexmassage bij postpartum herstel

Therapeutische voetreflexmassage bij de kraamvrouw bevordert herstel, energie & balans bij de kraamvrouw. Een postpartum traject met onder meer massage van de voeten ondersteunt de kraamvrouw tot een jaar na de bevalling op vele manieren. Ook daarna gelden alle voordelen voor de nieuwe mama.

vlinder bloem voetreflexzones weeën baarmoeder bevallen

Is voetreflex therapie veilig als je zwanger bent?

Zwangere vrouwen vragen zich vaak af of balanceren via de voeten wel veilig is tijdens de zwangerschap. Het antwoord is zonder meer ja! De verlichting en het balancerend effect zijn alleen maar positief. Om toch het zekere voor het onzekere te nemen in het kwetsbare eerste trimester ben je vanaf 12 weken van harte welkom in de praktijk.

Voordelen voetreflexmethodiek

Samenvattend heeft de voetreflexmethodiek een verlichtend effect op lichaam en geest en kan op verschillende momenten voor, tijdens en na de bevalling worden ingezet. De werkvorm geeft energie en balans en heeft de volgende voordelen:

Graag zet ik mijn ervaring en  expertise in om je te ondersteunen.