Phone

+31 640143722

Email

info@naturalwaves.nl

Opening Hours

9:30 - 17:00

Therapeutische voetreflexmassage helpt je om je voor te bereiden op de bevalling, de weëen aan te wakkeren als je (bijna) overtijd bent of medisch ingeleid wordt en ongemak rondom de zwangerschap en kraamperiode te verlichten. De voetreflexmethodiek is een werkvorm waarbij zones op de voet organen en lichaamsdelen weerspiegelen. Door deze reflexpunten te stimuleren worden blokkades opgeheven en word je zelfherstellend vermogen aangesproken. 


Voetreflexologie rondom zwangerschap

In de negen maanden dat je zwanger bent verandert je lichaam continu. Je lichaam en geest zijn volop in ontwikkeling om jou en je baby te laten groeien en bloeien. Daardoor kan het gebeuren dat je last krijgt van zwangerschapskwaaltjes. Met de voetreflexmethodiek kunnen de betrokken systemen zoals het spijsverteringsstelsel en het hormoonstelsel via de reflexzones op de voeten worden ondersteund om je zwangerschap zo energiek en gebalanceerd mogelijk door te komen.

Bevalling opwekken via de voeten

Therapeutische voetreflexmassage is een niet-medisch alternatief om de bevalling op te wekken als je bijna overtijd bent en in overleg bent met je verloskundige of gynaecoloog om je te strippen of medisch in te leiden. Het is een zachte manier om de baring op gang te brengen als je zo natuurlijk mogelijk wilt bevallen. Tijdens de behandeling worden de reflexzones verbonden met de systemen betrokken bij het opwekken van de bevalling gestimuleerd. Dit nodigt je baby uit om in beweging te komen, als hij of zij er klaar voor is. Naast de reflexpunten op je voeten geef ik ook aandacht aan een aantal andere acupressuurpunten op je lijf voor het opwekken van de bevalling en geef ik je nog een aantal tips mee voor een natuurlijke inleiding.

Voetreflex bij medische inleiding

Als jij en je verloskundige of gynaecoloog samen kiezen voor een medische inleiding, kan je drie dagen hiervoor starten met behandeling van de reflexzones op de voet en acupressuurpunten op het lichaam. Dit wakkert zowel het samentrekken van de baarmoeder als het verweken en verstrijken van de baarmoedermond aan (de ontsluiting). Ook als de baring niet spontaan begint, nodigt dit de cervix hierdoor zachter is en de kans om met zo min mogelijk ingrepen te bevallen toeneemt.

Reflexzones bij stuitligging

Een voetreflexbehandeling is ook inzetbaar bij stuitligging, omdat er specifieke reflexzones in contact staan met de baarmoeder. Behandeling van deze punten in combinatie met moxa is een mooie methode om een kindje op een natuurlijke manier te laten draaien, als natuurlijk alternatief voor een ECV of een eventuele keizersnede als resultaat van de stuitligging.

Therapeutische voetreflexmassage bij postpartum herstel

reflexologie en voetmassage verlicht zwangerschapskwaaltjes

Therapeutische voetreflexmassage bij de kraamvrouw bevordert herstel, energie & balans bij de kraamvrouw. Een postpartum traject met onder meer massage van de voeten ondersteunt de kraamvrouw tot een jaar na de bevalling op vele manieren. Ook daarna gelden alle voordelen voor de nieuwe mama.

Is voetreflexologie veilig als je zwanger bent?

Zwangere vrouwen vragen zich vaak af of balanceren via de voeten wel veilig is tijdens de zwangerschap. Het antwoord is zonder meer ja! De verlichting en het balancerend effect zijn alleen maar positief. Om toch het zekere voor het onzekere te nemen in het kwetsbare eerste trimester ben je vanaf 12 weken van harte welkom in de praktijk.

Effect op lichaam en geest

Samenvattend heeft de voetreflexmethodiek een verlichtend effect op lichaam en geest. De werkvorm geeft energie en balans en heeft de volgende voordelen:

  • Verlicht onrust en spanning
  • Verbetert de doorbloeding
  • Ondersteunt het immuunsysteem
  • Verlicht zwangerschapskwaaltjes zoals slapeloosheid, zwangerschapsmisselijkheid, brandend maagzuur en rugpijn
  • Wakkert de opwekking van de bevalling aan
  • Stimuleert draaiing baby bij stuitligging
  • Bevordert postpartum herstel

Historie reflexologie

Meerdere bronnen rapporteren dat reflexologie in zowel in Latijns Amerika als in India en China zijn oorsprong heeft. Zo gaat het verhaal dat de Chinese acupuncturist Dr. Ko Chung ontdekte dat als hij zijn duimen gebruikte om een sterke druk op de voeten uit te oefenen terwijl de naalden op zijn plaats zaten, de werking werd versterkt en er extra energie vrijkwam. Vervolgens was het fysiotherapeute Eunice Ingham die begin vorige eeuw was de oude kennis vertaalde naar een westerse benadering waarin voetreflexzones samenhangen met bepaalde lichaamsdelen en organen.

Afspraak maken

Boek direct een afspraak via de online agenda. Kom je voor het eerst, kies dan “Eerste consult”. Het is daar niet mogelijk om een afspraak binnen 48 uur te maken. Wil je een last-minute afspraak (bijvoorbeeld als je bijna overtijd bent) of staat er geen geschikte tijd bij? Stuur dan een mailtje of bel 06-40143722! Wie weet is er nog een plekje vrij!