Phone

+31 640143722

Email

info@naturalwaves.nl

Opening Hours

9:30 - 17:00

Moxa stimuleert het draaien van een baby in stuitligging en verwarmt de kraamvrouw na de bevalling (Mother Warming). Moxa therapie is een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM). Moxa heeft een verwarmende en aardende werking.


Moxa bij stuitligging

Moxibustie of moxa is een ondersteunende behandeling bij stuitligging. Zo behandelden de eerste acupuncturisten al 3000 jaar geleden voor het eerst zwangere vrouwen met moxa. Om de kans op het spontaan draaien van een baby in een stuitligging te stimuleren kan het uitgebreide moxa-behandeling bij de moeder tussen de 33e en 36e week van de zwangerschap worden toegepast. Deze behandeling zorgt voor extra warmte in het baarmoedergebied, waardoor de baby uitgenodigd wordt om te draaien.

Waaruit bestaat het stuitliggingsconsult?

Het stuitliggingsconsult is een uitgebreid consult, waarbij ik na een energetische voetreflexmassage voor extra aarding de relevante acupressuurpunten op je voet met moxa behandel. Ik laat je zien hoe het moet, zodat jij het samen met je geboortepartner thuis zelf kan doen. Je krijgt een set moxasticks mee naar huis om de moxabandeling zelf dagelijks te herhalen. Eventueel plannen we extra sessies in om nog meer ruimte te maken. Als KG Hypnobirthing Teacher kan ik je ook extra tips en een hypnobirthing oefening meegeven om de behandeling extra kracht bij te zetten.

Moxa in de kraamtijd

Ook in de kraamtijd kan moxa worden toegepast om de zwangere vrouw te koesteren en ondersteunen, volgens de Chinese traditie om de kraamvrouw in de eerste veertig dagen na de bevalling extra rust en voeding te geven. Het vermindert de fluxus, geeft warmte en ondersteunt de heling van littekens na een keizersnede. Moxa is prachtig te integreren in een postpartum traject.

Moxibustie geeft energie

Moxibustie is afkomstig uit de oosterse geneeskunst. De toepassing van moxa heeft als doel om de levensenergie (ook wel prana, agni chi of ki genoemd) te stimuleren. Dit gebeurt door acupunten te stimuleren, waardoor de energie weer gaat stromen. Moxa is een kruid, in het Nederlands bijvoetkruid en in het Latijn Artemisia Vulgaris genoemd. Bijvoet kent historisch gezien vele toepassingen. Eén ervan is om vermoeide reizigers weer energie te geven door bladeren in de schoenen te leggen.

Afspraak maken

Boek direct een afspraak via de online agenda. Kom je voor het eerst, kies dan “Eerste consult”. Het is daar niet mogelijk om een afspraak binnen 48 uur te maken. Wil je een last-minute afspraak of staat er geen geschikte tijd bij? Stuur dan een mailtje! Wie weet is er nog een plekje vrij!