Telefoonnummer

+31 640143722

Email

[email protected]

Openingstijden

9:30 - 17:00

Moxa therapie is een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM). Moxa wordt vaak gecombineerd met acupunctuur, maar kan ook heel goed  in combinatie met therapeutische massagemethodieken worden gebruikt. Moxa heeft een verwarmende en aardende werking.


Oosterse basis moxibustie

Moxibustie is afkomstig uit de oosterse geneeskunst. De toepassing van moxa heeft als doel om de levensenergie (ook wel prana, agni chi of ki genoemd) te stimuleren. Dit gebeurt door acupunten te stimuleren, waardoor de energie weer gaat stromen. Moxa is een kruid, in het Nederlands bijvoetkruid en in het Latijn Artemisia Vulgaris genoemd. Bijvoet kent historisch gezien vele toepassingen. Eén ervan is om vermoeide reizigers weer energie te geven door bladeren in de schoenen te leggen.

Moxa ondersteunend bij stuitligging

Daarnaast is moxa therapie ook een ondersteunende behandeling bij stuitligging. Zo behandelden de eerste acupuncturisten al 3000 jaar geleden voor het eerst zwangere vrouwen met moxa. Om de kans op het spontaan draaien van een baby in een stuitligging te stimuleren kan moxabehandelang bij de moeder tussen de 33e en 36e week van de zwangerschap worden toegepast. Voor extra ondersteuning is er ook een hypnobirthing script voor stuitligging beschikbaar.