Online Hypnobirthing Pro NL cursus

Natural Waves'

Met deze online cursus hypnobirthing bouw je vertrouwen op en laat je spanning los voor een zo kalm, soepel en natuurlijk mogelijke bevalling in eigen regie. Een vrije hypnobirthing cursus vol kennis en oefeningen om body en mind optimaal voor  te bereiden op de bevalling, voor een goede start voor baby, moeder en partner

Hypnobirthing Online Cursus
Start vandaag nog!

Op weg naar een positieve geboorte-ervaring

Vier stappen voor zwangeren met of zonder partner

1. Geboorteproces en fysiologie

Je ontvangt informatie over het geboorteproces, zodat je weet wat je kan verwachten. Ook gaan we in op jouw zwangere lijf en waar die door de natuur speciaal voor ontworpen is en geven we invullin gaan de rol van je geboortepartner, zodat deze je volop kan steunen. Uitgangspunt in jouw persoonlijke intentie voor de bevalling. Want elke vrouw, elke zwangerschap en elke baby is uniek.

2. Hypnobirthing technieken

Je gaat aan de slag met ademhalings- en visualisatietechnieken, positieve geboorte affirmaties en scripts, aanrakings- en massagetechnieken en last-but-not least het gebruik van positieve ankers.

3. Navigeren in de geboortezorg

Je leert de ins- en outs van de Nederlandse geboortezorg en tools om erin te navigeren. Deze hypnobirthing cursus is ook geschikt voor moeders met bijzondere omstandigheden, zoals stuitligging - gevorderde leeftijd van de moeder - geboorte met keizersnede - sterrenkijkers - langere zwangerschappen - groep B streptokokken.

4. De bevalling

We gaan in op je bevalwensen en lopen de opties tijdens de bevalling stap-voor-stap door. Je leert zacht naar beneden te ademen én hoe je kan voelen waar je baarmoedermond zich zacht en soepel mag openen. En wat is een lotus-geboorte eigenlijk? En een gouden uur?

vier stappen proces hypnobirthing pro

Zeer uitgebreide en compleet online programma ter voorbereiding voor je bevalling, zo natuurlijk mogelijk. Marise is zeer ervaren, vakkundig met duidelijke uitleg. Super! Tevens een online telefooncall genomen aan het einde van de online cursus. Een heel prettig gesprek, ze denkt echt mee en stelt je gerust waar nodig.

bevalwensen hypnobirthing cursus
hypnobirthing utrecht english and dutch course book with online hypnobirthing course
Hypnobirthing Pro Cursusboek 2022
Een vraag aan jou...
Als je je bevalling probeert voor te stellen, denk je dan ook dingen als:
Als dit je bekend voorkomt, dan begrijp ik waar je vandaan komt. Ook ik heb me dit ooit allemaal afgevraagd.
Na mijn eigen bevalling, verdiepende scholing en begeleiding van tal van koppels en singles heb ik een hypnobirthing methode ontwikkeld om jou te begeleiden bij al deze vragen.
angsten zorg bevalling tokofobie

Ik kijk met een goed gevoel terug op de bevalling. Deze bevalling ging heel bewust, met veel rust! Met bezinning, ruimte om eigen keuzes te maken en meer het gevoel van de eigen regie. Dank hiervoor!

Maar het kan ook anders

De voorbereiding op de bevalling hoeft niet zorgelijk en ingewikkeld te zijn

En nee, je hoeft er ook geen hele studie van te maken.
Ja, ik herken het, het lijkt soms dat dé bevalwijsheid te vinden is via talloze Instagram-accounts, YouTube filmpjes en podcasts vol goede raad.
Maar daardoor zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Hoeveel tijd je daar wel niet kan doorbrengen... Voordat je het weet ben je uren verder, en of je mindset nu echt positief beïnvloedt?
En dan je familie, vriendinnen en collega's die graag hun verhalen en meningen delen, maar of die jou allemaal passen?

Je kan je tijd en energie wel beter gebruiken in deze unieke fase van je leven.
positieve bevalling hypnobirthing ervaring hypnobirthing classes utrecht
Ontmoet je hypnobirthing leraar​
Ik weet uit ervaring hoe hypnobirthing een verschil kan maken in het leven van moeder en baby en draag ik mijn kennis graag over.

Wat is mijn achtergrond?

Marise Bout hypnobirthing teacher dutch english

Ik kon me met behulp van de scripts en de anchors er heel goed door heen “ontspannen” en was ik heel relaxed. We zijn je echt ontzettend dankbaar voor alles wat je ons hebt geleerd en alle materialen die we hebben gekregen. Het is zo’n fijne ervaring geweest en het feit dat ik geen seconde bang of zenuwachtig ben geweest is echt geweldig. Al het oefenen is het absoluut waard geweest!

lotus bloem ayurvedische behandeling

Wanneer is deze Nederlandse bevalcursus voor jou?

positieve bevalling cursus hypnobirthing ervaring
  • Als je wilt leren hoe je je adem kunt gebruiken om rustig aanwezig te zijn bij je weeën en hoe je je baby zacht naar buiten kunt ademen
  • Als je oefeningen wilt leren om je samen met je (geboorte)partner positief voor te bereiden op de bevalling
  • Als je vertrouwen wil opbouwen in het natuurlijke baringsproces van je lichaam
  • Als je al een hypnobirthing cursus gevolgd hebt en opnieuw gaat bevallen
  • Als je meer de diepte in wilt dan gemiddeld
  • Als je de regie wilt houden tijdens de baring
  • Als je alles wilt leren om te navigeren in de geboortezorg
  • Als je tools wilt leren om om te gaan met bijzondere omstandigheden en interventies
  • Wanneer je zonder partner gaat bevallen

De cursus hypnobirthing geeft veel handvatten om na te denken over eigen bevalwensen en ook om om te schakelen mocht het anders lopen dan verwacht. Uitgangspunt is het natuurlijke proces van bevallen, hoe dit te ondersteunen. Ook handig voor partners! Marise is een fijne en open cursusleider bij wie je je op je gemak voelt.

bevalwensen hypnobirthing cursus

Profiteer van het volgende aanbod

30% KORTING op de online minicursus bevallingsmassage. Van €37 voor €26. Bespaar €11

Leer uitgebreide hands-on massagetechnieken tijdens de bevalling, voor de geboortepartner of geboortewerker, als uitbreiding op de online hypnobirthing cursus.

Extra optie persoonlijke consult voor €67

Een privé consult van 45 minuten van hypnobirthing docente Marise.

Doe je voordeel met deze online hypnobirthing cursus met ruim 60 video’s, cursusboek, mp3’s en naslagwerk om in je eigen tijd door te nemen voor maar €137! 

Is Hypnobirthing Pro een bevalcursus of zwangerschapscursus?
Omdat Hypnobirthing Pro je voorbereidt op de bevalling is het eerder een bevallingscursus dan zwangerschapscursus.
Wat is het beste moment om met de cursus te beginnen?
Dat kan op elk moment tijdens de zwangerschap. De meeste vrouwen starten de hypnobirthing zwangerschapscursus in het tweede of derde trimester, na de 20-weken echo. Ben je meer dan 34 weken zwanger? Kies dan voor een privé combi stoomcursus of online cursus.
Kan ik ook vanuit het buitenland meedoen?
Ook als je in het buitenland werkt of op reis bent, ben je van harte welkom bij de online hypnobirthing cursus in het Nederlands. Met een achtergrond als Sociaal Geograaf geniet ik ervan om ouders van over de hele wereld te mogen verwelkomen. Ik heb ervaring met het lesgeven aan ouders uit Frankrijk, België, Duitsland, Noorwegen, Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Hongarije, Roemenië, Oostenrijk, China, Colombia!
Is er ook een Engelstalige versie?
Privé cursussen zijn ook beschikbaar in de Engelse taal. Neem contact op voor meer info.